Eylül ayındayız ve bu günlerde şikayetlerimizden birisi de haşere sorunu.
Her ne kadar geçtiğimiz aylardaki gibi olmasa da sinek ve sivrisinek ile ilgili sıkıntı devam ediyor.
Korona Virüs vakalarının artmaya başladığı Mart ve Nisan aylarında larva mücadelesinin yeterli derecede yapılamaması bu yılki haşere sorununun bana göre en önemli nedeni.
Evet… Sinek ve sivrisinek sorunu ile ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor… Neredeyse hepimizin ortak sıkıntısı haline gelen bu sorunun çözümü için bu yıl yapılan çalışmalar yetersiz…
Akşam saatlerinde insanın üzerine adeta çöreklenen sinek ve sivrisineğe bir de “yakarcalar” eklendi ki, ne oturmak, ne de uyumak artık mümkün olmuyor.
Bu sorun ile ilgili okurlarımızdan şikayetler gelmeye devam ediyor. Özellikle Kepez ilçemizde sinek ve sivrisinek ile yakarca şikayetlerinin hızla arttığını söylemek mümkün.
Antalyalılar; görünen o ki sinek ve sivrisinekle daha etkin mücadele edilmesini istiyor.
Gazetemizi telefonla arayan okurlarımız özellikle gecekondu bölgelerindeki sinek ve sivrisinek sorununun çözümlenmesini istiyorlar…
Bildiğiniz üzere Antalya; sıcak bir iklime sahip. Kavurucu sıcaklarla birlikte bir de sinek ve sivrisinek sorunu özellikle yaz mevsimini çekilmez hale getiriyor…
Her yıl “Acaba bu yıl sinek ve sivrisinekten uyuyabilecek miyiz?” endişelerinin yaşandığı Antalya’da Kepez, Aksu, ve Döşemealtı ilçelerimizde bu sorun biraz daha öne çıkıyor…
Bu sorun Antalyalılar olarak hepimizin ortak sorunu…
Düzenli ilaçlama ve özellikle fosseptik bağlantılarının sıkça olduğu noktalarda periyodik aralıklarla bu sorunun başlangıç noktasında çözümlenmesi gerekirken maalesef haşere sorununu her yıl yaşıyoruz.
Sinek ve sivrisinek sorunu ortak sorunumuz dedim. Bu açıdan bakıldığında kesinlikle “ihmale” gelmeyecek bir konu…
Özellikle gecekondu bölgelerinde daha fazla görülen haşere sorununun çözümü elbette ki ilaçlamanın “zamanında” yapılması…
Fosseptik çukurlarının bu soruna davetiye çıkardığı bir gerçek.
Aynı şekilde Duraliler mahallesindeki Göksu deresinin de çok sık aralıklarla ilaçlanması gerekiyor.
Konyaaltı ilçemizde ise Boğaçayı ve etrafındaki yerleşkelerde haşere sorunu kendini hissettiriyor.
Muratpaşa’da da özellikle falezlerin olduğu alanların sıklıkla ilaçlanması şart.
Bu yazı toplam 499 defa okunmuştur.