Bugün 30 Nisan 2025 Çarşamba
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4091.448
    %-0.29
  • Dolar
    38.4647
    %-0.18
  • Euro
    43.7429
    %-0.56
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tırmanış Yapan Amerikalı Dağcı Yaralandı
03 Ekim 2019 Perşembe 23:38

Tırmanış Yapan Amerikalı Dağcı Yaralandı

Aladağlar Emli Vadisi'nde yürüyüş sonrası tırmanış yapan 30 yaşındaki Amerikalı dağcı 15 metreden düşmesi sonucu yaralandı.

Aladağlar Emli Vadisi'nde yürüyüş sonrası tırmanış yapan 30 yaşındaki Amerikalı dağcı 15 metreden düşmesi sonucu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Amerikalı Rohit Gupta, Çamardı ilçesi Aladağlar Emli Vadisi'nde yürüyüşe çıktı. Amerikalı dağcı geri dönüşte sonra Kocadelik mevkisinde tırmanış yaparken dengesinin kaybederek yere düştü. Gupta, düştüğünü pansiyonunda kaldığı Sporcu Oral Akköse'ye söylemesi üzerine bölgeye jandarma ve UMKE ekipleri yönlendirildi. Vücudunun birkaç yerinde kırık olan ve kafasından darbe alan Gupta'yı UMKE ekipleri sedye ile sararak Emli Vadisi'ne getirdi. İlk tedavisi yapılan dağcı, ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirildi.

Yürüyüşe çıktı, kaza yaptı

Amerikalı dağcı Rohit Gupta'nın yürüyüş için Emli Vadisi'ne gittiğini ve orada düştüğünü söyleyen sporcu Oral Akköse, şunları söyledi:

"Kendisi Ürgüp'ten buraya geldi. Sabah Milli Parklara bıraktım. Akşam 17.00 sıralarında beni aradı ama telefon düzgün çekmiyordu. Bir şeyler olduğunu tahmin ettim ve aramaya çıktım. Sonra jandarma ve UMKE ekipleri geldi. Bir yerde kayaya tırmanış yapmış orada 15-20 metreden düştü. Kafasından darbe almış, birkaç yerinde kırık olduğu söyleniyor" dedi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 353 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim