- IMKB
% - Altın
4074.566
%0.00 - Dolar
37.9464
%-0.07 - Euro
43.137
%0.00
- 12:23 - Başkan Nefi Kara: "Geleceğe dönük planlarımızı paylaştık"
- 11:38 - Uzmanından Uyarı: Orta Kulak İltihabı Tekrarlıyorsa Emzik Bırakılmalı
- 11:23 - Kemer’de Gran Fondo Antalya bisiklet yarışı başladı
- 11:03 - Gölcük Tabiat Parkı mobil erişime kavuştu
- 10:38 - Çevreci Komşu Kart ile bir ayda 1.36 milyar litre su kurtarıldı
- 23:23 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye ziyareti
- 18:23 - ALKÜ’de uzman isimler öğrencilerle buluştu
- 17:43 - Isparta’da Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri yoğun ilgi gördü
- 17:23 - Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası toprağa verildi
- 17:23 - Başkan Kara, City Expo’da projeleri inceledi
- 16:43 - Kepez Belediyesi, City Expo Fuarı’nda ilgi odağı oldu
- 15:23 - ASAT, iklim krizi ve su kayıpları çalıştayına ev sahipliği yaptı
- 14:23 - 10. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı
- 12:43 - Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Miran: "İtibar suikastı yapılıyor"
- 12:43 - Kemer’de bisiklet coşkusu sürüyor
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Turizm ve pandemi
Tüm Dünyayı olumsuz etkileyen Korona virüs salgınında tüm sektörler zor günler geçirdi; geçirmeye de devam ediyor.
Özellikle küresel olaylarda en çok etkilenen sektör kuşkusuz ki turizm olmuştur.
Turizm bileşeninde seyahat etme olgusu, farklı şehirleri ziyaret etme olgusu doğrudan güncel hayatı da etkiledi.
İçinde bulunduğumuz Ekim ayında ülkemizdeki turizm rakamlarına baktığımızda yine de umut verici rakamlar var.
Pandeminin gölgesinde Antalya ve turizm rakamlarını irdelediğimizde ise, geçtiğimiz yılın üstünde bir hareketlilik gözlemleniyor.
Bu da doğal olarak rakamlara yansıyor.
Diğer taraftan, Antalya’ya gelen turist sayısı artmaya ve 2021 yılının turizm verileri yüzleri güldürmeye devam ediyor. Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı, Ocak-Eylül bandında 7 milyon barajını aştı.
Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yılı yaklaşık 3,5 milyon turistle kapatan Antalya’da aşılama çalışmaları ve tesislerdeki sıkı salgın tedbirleri meyvelerini vermeye devam ediyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Ocak – Eylül ayları arasında Antalya'ya gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 173 arttı. Ocak – Eylül ayları arasında Antalya'yı ziyaret eden turist sayısı 7 milyon 016 bin 276 oldu.
Ekim ayının ortalarında olduğumuz bugünlerde Antalya, sonbahar tatili için de birinci sırada yer alıyor. Yaz sezonunun devam ettiği Ekim ayında da Antalya’yı ziyaret eden turist sayısında artış devam ediyor. Bu yüz güldürücü haberin ülkemize çok büyük katkıları olacağı aşikar.
Öte yandan turizm destinasyonları açısından “farkındalık” yaratılmasında turizm fuarlarının rolü son derece önemli olduğu düşünülürse, fuarların kapılarını açıyor olması son derece sevindirici.
ANFAŞ - Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde pandemi nedeniyle uzun bir süre düzenlenemeyen fuarlar, son dönemde tekrar kapılarını açmaya başladı. 2022 hem fuarcılık sektörü hem de fuarların düzenlendiği sektörler için oldukça hareketli bir yıl olacağı anlamına geliyor.
Bir süre önce başlayan fuarlarla birlikte, hem ertelenen küresel satın alma talepleri hem de dünya tedarik süreçlerindeki değişimler, Türkiye fuarcılığı için önemli bir ivme yaratacak gibi görünüyor.
Turizm ülkemiz açısından son derece önemli bir sektör.
Diğer sektörlere çarpan etkisiyle ve tanıtıma kattığı sinerjiyle dikkat çeken bu sektörün kendi içindeki kronik sorunlarının da bir an önce çözülmesi dileğimle.
Mezuniyet heyecanı ve velilerin omuzlarındaki yükİSA KAVLAK
Trafik cezaları ve Fahri Müfettişler...Ömer Yetgin
Borussia Dormund'tan Misafirimiz VarKahraman Köktürk
“Kariyer ve İstihdam Günleri”Mustafa Yetgin
DEMOKRASİYE VEDA VE YENİ ORTAÇAĞ’A MERHABAEşref Ural
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
Sölgentaş Vadisi ve Ergenekon mu?Muharrem Yellice
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Kepez Belediyesi, City Expo Fuarı’nda İlgi Odağı Oldu
Antalya’da Motorlu Kara Taşıtları Sayısı 1 Milyon 594 Bin 194 Oldu
Otellerinden Çıkan Turistler Minibüslerle Akın Akın Bu Pazara Geliyor
Genç Sanayicilerin İlk Durağı İ̇spanya Oldu
Corendon Airlines, 20’nci Yılını Binlerce Yolcusuyla Coşkuyla Kutladı
Yeşil Osb Temiz Antalya Projesi Başarıyla Tamamlandı: 1450 Ton Karbon Salınımı Önlenelebilecek
Sıhhi Tesisatçılar Eğitimden Geçecek, Meslek Kodu Verilecek
Atb Başkanı Çandır: "Tarıma Özel Sosyal Güvenlik Modeli Oluşturulmalı"
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim