Bugün 27 Nisan 2025 Pazar
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4094.521
    %0.00
  • Dolar
    38.4006
    %0.00
  • Euro
    43.6853
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaşanabilir Bursa İçin El Ele
12 Kasım 2018 Pazartesi 14:13

Yaşanabilir Bursa İçin El Ele

Özel Teknoloji Fen Okulları ortaokul öğrencileri, Dünya Şehircilik Günü münasebetiyle TMMOB Şehir Plancıları Odası'nı ziyaret etti.

Özel Teknoloji Fen Okulları ortaokul öğrencileri, Dünya Şehircilik Günü münasebetiyle TMMOB Şehir Plancıları Odası'nı ziyaret etti.

Bursa'daki kentsel dönüşüm projeleri ve ruhsatsız yapılar hakkında öğrencilerle sohbet eden Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya, çarpık yapılaşmanın şehircilik kriterlerine uygun olmadığını, yeni yapılaşan Nilüfer bölgesinin diğer bölgelere göre biraz daha planlı olduğunu söyledi. Yaşayabileceğimiz ve ihtiyacımız olan alanlar belliyken, daha fazlasını yapmaya çalıştığımız için doğanın da kendi alanlarını açmaya çalıştığını ifade eden İl Başkanı Çağrı Demirel ise, su, elektrik ve güneş enerjisini olumlu yönde kullandığımız zaman yaşanan olumsuzlukların ortadan kalkabileceğini söyledi.

Öğrencilerin "Bursa'yı daha yeşil hale getirmek için ne gibi projeleriniz var?" sorusuna cevap veren yetkililer, mevcut alanlarda düzeltilme yapılması konusunda sürekli belediyeler ile işbirliği içinde olduklarını, ağaçların kesilmesi yerine taşımacılık yolu ile farklı alanlara alınmasının çevreyi ve Bursa'yı daha yaşanır bir şehir hale getireceğini söyledi.

Bu haber toplam 363 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim