Bugün 08 Eylül 2024 Pazar
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2725
    %0.00
  • Dolar
    33.9708
    %0.00
  • Euro
    37.6168
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yavru yaban oğlağı emin ellerde
17 Temmuz 2024 Çarşamba 13:37

Yavru yaban oğlağı emin ellerde

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'ne bağlı 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri, annesiz kalan bir yavru yaban keçisini koruma altına aldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'ne bağlı 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri, annesiz kalan bir yavru yaban keçisini koruma altına aldı.

Olay, Alanya'nın Dimçayı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası (YHGS) sınırları içerisinde meydana geldi. Bölgede kesim işi yapan işçiler, ormanlık alanda terk edilmiş bir yavru yaban keçisi buldular. İlk incelemelerde, yavru keçinin annesinin yakınlarda olmadığı ve yavrunun yardıma muhtaç olduğu anlaşıldı.

yaban.jpg

İşçiler, hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne haber verdi. DKMP 6. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hızla olay yerine intikal ederek yavru keçiyi teslim aldılar. Çevrede yapılan araştırmalar sonucunda, yavrunun annesine ulaşılamadı ve yavrunun hayatta kalması için acil müdahale gerektiği belirlendi.

DKMP 6. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yavru keçinin durumu oldukça kritikti. Anneden ayrı kaldığı için beslenme ve korunma ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Hemen Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne teslim edildi ve tedavi süreci başlatıldı" ifadelerine yer verildi.

yaban1.jpg

Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, yavru keçinin sağlık durumunun kontrol altına alındığını ve gerekli tedavi ve rehabilitasyon sürecinin başlatıldığını belirttiler. Yavru keçinin sağlığına kavuşması için özel bir bakım programı uygulanacağı ve doğaya geri dönene kadar gözetim altında tutulacağı ifade edildi.

Alanya Belediyesi yetkilileri, doğada annelerinden ayrı düşen yavru hayvanların korunması ve tedavi edilmesi konusunda halkın duyarlı olmasının önemine dikkat çekti. Vatandaşların benzer durumlarla karşılaşmaları halinde, hemen ilgili kurumlarla iletişime geçmeleri gerektiği vurgulandı.

DKMP 6. Bölge Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi'nin işbirliği sayesinde, yavru yaban keçisinin hayatta kalma şansı arttı ve doğaya geri dönme süreci başladı.

HABER: İSA KAVLAK

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim