Bugün 18 Ekim 2024 Cuma
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2960.806
    %0.70
  • Dolar
    34.1727
    %0.17
  • Euro
    37.0326
    %-0.51
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yayınımız yine ses getirdi:
15 Ekim 2024 Salı 13:59

Yayınımız yine ses getirdi:

Gazetemizin 4 Ekim 2024 tarihli haberinde gündeme getirdiğimiz Yaşar Sobutay Bulvarı'nın "Yaya Öncelikli Cadde" olması talebi üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Yayınımız yine ses getirdi:

Yaşar Sobutay Bulvarı için "Yaya Öncelikli Cadde"

Talebi Üzerine Büyükşehir Belediyesi Çalışma Başlattı

Gazetemizin 4 Ekim 2024 tarihli haberinde gündeme getirdiğimiz Yaşar Sobutay Bulvarı'nın "Yaya Öncelikli Cadde" olması talebi üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden gazetemize gönderdiği bilgilendirme mesajında, bölgede veri toplamanın başlatıldığı belirtildi.

kupur.jpg

Büyükşehir Belediyesi iletişim merkezi tarafından yapılan açıklamada; "Söz konusu Lara Turizm Yolu (Yaşar Sobutay Bulvarı) üzerinde mevcutta bulunan yaya geçitleri, sinyalizasyon sistemleri ve parklanmalarla ilgili veriler toplanmaya başlanmış olup, gerekli değerlendirme yapılarak bölgede bütüncül olarak plan/proje çalışmalarımız devam etmektedir. Talebiniz bu kapsamda değerlendirmeye alınacaktır" ifadelerine yer verildi.

sobutayy.jpg

Gazetemizde yayımlanan haberde, Antalya'nın turistik bölgelerinden biri olan Kundu'da, yoğun araç ve yaya trafiğinin yaşandığı Yaşar Sobutay Bulvarı'nda "Yaya Öncelikli Cadde" uygulamasına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Caddenin iki tarafında bulunan, iş yerleri ve sürekliliği nedeniyle özellikle yerli ve yabancıların sık sık yaşadığı yaya geçitlerinin belirgin olmaması durumu, bölge sakinleri ve esnaf tarafından dile getirilmişti.

sobutay-caddesi2.jpg

Esnaflar ve bölge sakinleri , mevcut yaya geçişinin yetersiz olmasından ve yaya geçitlerin üzerindeki yol çizgilerinin silinmiş olmasından şikayet ederek resmi olarak çağrıda bulunmuştu. Haberimizde ayrıca cadde üzerinde yüksek hızla giden araçların yayalar için büyük bir tehlike oluştuğuna dikkat çekildi.

sobutay-caddesi-002.jpg

Esnafların dile getirdiği bir başka ciddi talep ise, Konyaaltı Caddesi'nde uygulanan 40 kilometrelik hız sınırı ve yaya öncelikli cadde düzenlemenin aynı şekilde Yaşar Sobutay Bulvarı'na da uygulanması önerisiydi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, gazetemizin haberine cevaben başlattığı veri toplama çalışmaları, bölge esnafı ve sakinleri arasında heyecan yarattı. Esnaflar, yapılacak olan düzenlemelerle bölgenin hem yayalar, hem de işletmeler için daha güvenli hale getirilmesini bekliyor.

HABER: İSA KAVLAK

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim