Bugün 19 Şubat 2025 Çarşamba
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    3421.218
    %-0.00
  • Dolar
    36.2884
    %0.06
  • Euro
    37.8573
    %-0.17
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya şubatta baharı yaşadı
16 Şubat 2025 Pazar 17:43

Antalya şubatta baharı yaşadı

Türkiye'nin birçok noktasında kar ve soğuk uyarısı yapılırken Antalya yazdan kalma günleri yaşıyor.

Türkiye'nin birçok noktasında kar ve soğuk uyarısı yapılırken Antalya yazdan kalma günleri yaşıyor. Çiçek açan ağaçlar görsel şölen oluştururken, sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar Konyaaltı Sahili'ni doldurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Ankara başka olmak üzere yurdun birçok noktasında kar yağışı ve soğuk hava uyarısı yapılırken turizmin başkenti Antalya'da yazdan kalma günler yaşanıyor. Şubat ayı olmasına rağmen mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle çiçek açan ağaçlar görsel bir şölen oluşturdu. Hava sıcaklığının 17, deniz suyu sıcaklığının ise 19 derece olarak ölçüldüğü Antalya'da güneşli ve sıcak havayı fırsat bilen yabancı turistler ve kent sakinleri soluğu dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde aldı.

"Denizin keyfini çıkartıyoruz"

Kimi vatandaşlar ailesi ve arkadaşları ile birlikte yürüyüş yapmayı tercih ederken, kimileri ise sahile akın etti. Yaz aylarını aratmayacak şekilde insan doluluğunun yaşandığı sahilde bazı vatandaşlar ise denize girdi. Almanya'dan tatil için Antalya'ya gelen Kemal Öney, "Hava güzel, Konyaaltı'nda denizin tadını çıkartıyoruz. Almanya şu anda eksi 7 derece, Antalya çok güzel. Deniz suyu sıcak, 15 derece vardır. Pazar olduğu için belki de çok fazla kalabalık var. Denizin keyfini çıkartıyoruz" dedi.

"Kışın bile denize giriliyor"

Konyaaltı Sahili'nde güneşin ve denizin keyfini çıkartan Menekşe Türk ise Antalya'nın birçok kente göre kış aylarında çok güzel olduğunu belirterek, "Bir tarafı yaz, bir tarafı kış. Herkes burada denize giriyorken, İstanbul'da kar yağıyor. Akdeniz bölgesi böyle güzel. Çok güzel bir yer burası, kışın bile denize giriliyor. Biz kasım ayında bile girdik denize" ifadelerini kullandı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 405 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim