Bugün 18 Ekim 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2960.806
    %0.70
  • Dolar
    34.1727
    %0.17
  • Euro
    37.0326
    %-0.51

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Basının bitmeyen sorunları ve tasarruf genelgesi...

04 Haziran 2024 Salı 00:03

Kamuda tasarruf genelgesi ile birlikte tartışmalar ve eleştiriler bitmiyor.
 Her tasarruf adımlarının basının akla gelmesi, kamu kurum ve kuruluşlarındaki reklam ve aboneliklerin iptal edilmesi ise son derece düşündürücü. 
 Tasarruf dendiğinde neden ilk akla basın gelir?
 O kadar çok tasarruf edilecek harcama kalemi varken, resmi kurumların makam araçları, gereksiz harcamalar, amacı dışında kullanılan giderler varken neden hep basın hedefe konur?
 Gerçekten bunu anlamak zor...
 Bildiğiniz üzere son Tasarruf Genelgesi ile yerel gazetelerin kamu kurum ve kuruluşlarla, yerel belediyelerle yaptığı abonelikler iptal edildi.
 Bu süreçte yine mağdur olan yerel gazeteler ve çalışanlar oldu.
 Bu bağlamda geçtiğimiz hafta  Antalya Gazeteciler Cemiyeti “2023 Yılın Gazetecileri Ödül Töreni’nde gözlerden kaçmayan en büyük ayrıntı, Büyükşehir, Muratpaşa  ve Aksu Belediye başkanlarının  mazeretleri nedeni ile katılamaması oldu. 
 Her yıl geleksel ödül törenlerine katılan birisi olarak herşeyden önce öncelikle  Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’e, Antalya milletvekillerine, siyasi partilerin il başkanlarına, STK temsilcilerine, vekaleten katılan yöneticiler ile diğer konuklara  çok teşekkür ediyorum. 
Öte yandan Antalya Gazeteciler Cemiyeti “2023 Yılın Gazetecileri Ödül Töreni’ne “Tasarruf Genelgesi” damga vurdu diyebilirim. 
 Ödül töreninde bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Sefa Özdemir, siyaset kurumunu göreve davete ederek, “Yeter artık. Bir daha tasarruf genelgesi ile basının yan yana anılmasını istemiyoruz. Basına gelene kadar yüzlerce tasarruf edilecek harcama kalemi var. Bizim sesimizi keserseniz, kentler nefes alamaz, demokrasi nefes alamaz. Basın mensuplarının sorunlarını çözme noktasında somut adımlar atılmalı. Tasarruf Genelgesi ile basının mevcut sorunları daha da kötü bir tabloya dönüşmüştür.” dedi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan vekili ve Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir, Tasarruf Genelgesi'nin basın sektörüne olumsuz yansımalarını son derece başarılı şekilde dile getirdi. Sonuç itibariyle insanların gerçeklerden haberdar olması için gazetelerin  ayakta kalması gerekiyor. Kamuda tasarruf genelgesi bahane edilerek kolaycılığa kaçılması düşündürücü...
Başarılı organizasyona imza atan AGC Başkanı İdris Taş ve yönetim kurulu üyelerini,       yarışmaya katılan ve  ödül alan tüm meslektaşlarımı yürekten tebrik ediyorum.

Bu yazı toplam 392 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim