Turizmin lokomotifi Antalya’da akşam ticaretinin yıllardan beri yaygınlaştırılamaması en büyük eksikliklerden birisi…
Temmuz ayında olduğumuz bugünlerde Şarampol Kapalı Yol olarak adlandırılan Kazım Özalp Caddesi’nde büyük bir canlılık göze çarparken, aynı canlılık ve hareketliliğin şehrin bütününe yayılması gerek.
Şurası bir gerçek ki; Kazım Özalp, Güllük ve Atatürk Caddesi hariç Antalya’nın büyük bir bölümünde akşam ticaretinin yok denecek kadar az olması, esnafın turizmden yeteri şekilde yararlanmasını engelliyor.
Antalya’ya yeni cazibe merkezlerinin oluşturulmasının ‘’kaçınılmaz’’ olduğunu söyleyen vatandaşlar; ‘’Çok değil 2 ay sonra yaz sezonu bittiğinde kent merkezinde akşam ticaretinin tamamen kaybolmaya başlayacağını belirtiyorlar ve bu görüşlerinde de son derece haklılar.
Akşam ticaretinin sürdürülebilir olması için şehrin, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle desteklenmesi gerekiyor. Aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin şehrin tüm noktalarına çekilmesi gerekiyor.
Daha önceki yazılarımda da vurguladığım gibi, Antalya’da maalesef akşam ticareti yok denecek kadar az. Hatta yok. Durum böyle olunca turistler ‘’Herşey Dahil’’ sistemine bağlı olarak otellerde kalmayı tercih ediyor. Yerli turisti de şehir merkezine çekecek bir proje yıllardır hayata geçirilemedi. Bu konuda özellikle esnaf odalarının temsilcilerinin bir çalışma yapması gerek. ATSO ve AESOB ortaklaşa proje üretmeli.
Sadece Haziran ve Ağustos dönemini kapsayacak 3 aylık bir sürede akşam ticareti yaygınlaştırılamaz…
Turizmin 12 aya yayılması ile bunun gerçekleştirilebilir.
Bu hedef de sadece sözde kaldığı için ve günü kurtarmaya yönelik projeler gerçekleştirildiği için ‘’12 Ay Turizm’’ hedefi ayakları yere sağlam basamıyor.
Bu hedefe öncelikle bu şehrin dinamikleri inanmalı ve somut projeler geliştirmeli.
Zaman zaman düzenlenen toplantılarla turizme yönelik ‘’Turizmi 12 aya yayacağız’’ söylemi esnaf ve vatandaşa çok da inandırıcı gelmiyor!
Bu yazı toplam 406 defa okunmuştur.