




Kepez Kitap Fuarı "Sayfalar Değişir, Değiştirir" temasıyla kapılarını açtı
Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen ve kitapseverlerin merakla beklediği Kepez Kitap Fuarı, "Sayfalar Değişir, Değiştirir" temasıyla Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Başkan Mesut Kocagöz, "Bir kentin en büyük yatırımı, insanına yapılan yatırımdır. Ve biz de bu topraklarda diyoruz ki: "Toprağı altın olan değil; fikri güçlü olan kazanır" dedi.
Kepez'de kitaplarla dolu günler başladı. Kepez Kitap Fuarı, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem'in katılımıyla açıldı. Açılış töreninde, Şef Engin Beslek yönetimindeki Kepez Belediyesi Mimar Sinan Akademi Çocuk ve Gençlik Senfoni orkestrası bir konser verdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, "Kepez Kitap Fuarı'nın binlerce kitabın, binlerce fikrin, binlerce umudun, bilginin, emeğin ve ortak aklın bulaşacağı bir yer olsun istedik" dedi. Kitap Fuarı'na 250'ye yakın yayın evi ve 100 yakın yazarın katıldığını belirterek, yayın evi ve yazarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kepez'in dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutladıklarını hatırlatarak, "Şimdi ise, aynı bilinçle, aynı kararlılıkla, kitapla, bilgiyle, düşünceyle geleceğe yürüyen bir toplum olarak bu fuarda buluşuyoruz" diye konuştu.
Kitaplar milletin aynasıdır
Kitabın bir nesne değil, bir milletin aynası olduğunu belirten Başkan Kocagöz, "Bir kitap bazen bir çocuğun kalbini titretir, bazen bir gencin rotasını değiştirir, bazen de bir toplumun vicdanını uyandırır. Biz Kepez'de, ilmin ışığını taşıyan her satırı, her düşünceyi, her kitabı geleceğe tutulan bir fener olarak görüyoruz. O yüzden diyoruz ki: "Sayfalar değişir, değiştirir." Bir kitap; okuyanı düşündürürse anlam kazanır, düşüneni harekete geçirirse dünyayı değiştirir. Bir cümle yeter bazen İnsanın içinde kıvılcım olur ve o kıvılcım, bir kenti aydınlatır" dedi.
Sanatla kültürle büyüyen Kepez
"Biz Kepez'de laf üretmeye değil, iş üretmeye geldik" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Kocagöz, "Betondan değil, bilgiden yükselen bir kent kurmak için çalışıyoruz. Sanatla, kültürle, kitapla büyüyen bir Kepez inşa ediyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz: Bir kentin en büyük yatırımı, insanına yapılan yatırımdır. Ve biz de bu topraklarda diyoruz ki: "Toprağı altın olan değil; fikri güçlü olan kazanır." Bu anlamlı buluşmada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, değerli yazarlarımıza, yayınevlerimize ve siz kıymetli katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kitap fuarının öncüsü Başkan Böcek
Antalya Valisi Hulusi Şahin'e ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür eden Başkan Kocagöz, "Sayın Valimiz, Antalya'mız için çok büyük bir şans. Muhittin Böcek başkanımızda Antalya'da düzenlenen ilk kitap fuarının öncüsü olarak bu kente kalıcı kültürel bir miras bıraktı. Kitapla başlayan bir yolculuğun yerel yönetimlerle nasıl güçleneceğini hepimize gösterdi. Tüm yerel yöneticilerin örnek aldığı bir bürokrattır dedi. Başkan Kocagöz, sözlerini "Kepez Kitap Fuarı 2025 hepimize kutlu, üretken ve ilham dolu olsun" diyerek tamamladı.
Kepez Kitap Fuarı'nın onur konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'te, kitapların aydınlığa doğru yürüyen toplumların meşalesi olduğunu söyledi. Cehaletin en büyük korkusunun okuyan bir toplum, düşünen bir toplum olduğunu ifade eden Başkan Böcek, "Kitapların dönüştürücü gücünü ve kitap fuarlarının önemini yakından biliyoruz. Bizler kültür ve sanatın gücüne inanarak, Antalya'mızın kültür ve sanat şehri olması için azimle gururla çalışıyoruz" dedi. Başkan Böcek, "Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydı bu yaptıklarımın hiç birini yapamazdım diyen, Ata'mızın izinden yürümeye gücümüzü ondan ve Cumhuriyet'ten almaya devam ediyoruz. Hayatı boyunca cepheden cepheye koşarken ömrüne binlerce kitap sığdıran Ulu Önder'in bizlere bıraktığı kitap aşkına sahip çıkıyor olmanın mutlu gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Konyaaltı Belediye Başkanı iken "Okumak Lazım" sloganı ile kitap fuarının ilkinin bir çadırda başladığını hatırlatarak, kitap fuarını Antalya'nın değerleri ile birlikte büyüterek, bu günlere kadar getirdiklerini söyledi.
Başkan Böcek, 3-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Antalya Kitap Fuarı'nın dünya ve ülke gündeminden dolayı "Barış ve özgürlük için oku" temasıyla yapılacağını duyurdu. Kepez Kitap Fuarı'nın, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile üst seviyelere taşınacağını da sözlerine ekleyen Başkan Böcek, onur konuğu olduğu fuarda, "Ben Bu Şehre Aşığım', "Siyaset ve İhanet" kitaplarının yazarı olarak yer alacağını sözlerine ekledi. Başkan Böcek'in konuşmasının ardından sahneye gelen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, kendisine Atatürk'ün portresini hediye ederek, çiçek takdim etti. Başkan Böcek'te takdim edilen çiçeği açılış törenine gelen kendisinin ve aynı zamanda Başkan Kocagöz'ün öğretmeni olan Belkıs Özgen'e, elini öperek verdi.
Dijital dünya kitapların düşmanı
Antalya Valisi Hulusi Şahin de, Kepez Kitap Fuarı açılışına katılmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kitabın önemli olduğunun anlatılmasının yersiz olduğuna değinerek, "Maalesef kitabın önemli olduğu, yeni nesle kitap sevgisinin aşılanması gerektiği bu dönemki kadar hiç zor olmadı. Her zaman kitap okunması önemliydi, bu döneme kadar kitabın okunması hiç bu kadar büyük tehlike altında olmadı. Çünkü dijital dünya kitapların en büyük düşmanı olarak önümüzde duruyor. Çocuklarımız artık kitap okumak istemiyor" dedi.
"Çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak bir beka sorunudur" diyerek sözlerini sürdüren Vali Şahin, "Çocuklarımıza kitap okumayı, kitap sevgisini öğretmeliyiz. Çocuklara, gençlere kitap okumanın aşılanması açısından kitap fuarları çok önemlidir" diye konuştu. Vali Şahin, Antalya'ya kitap fuarını kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e ve Kepez Kitap Fuarı'nı Antalya ile buluşturan Başkan Mesut Kocagöz'e teşekkür etti.
Vali Şahin, iş insanlarına seslendi
İş insanlarına da seslenen Vali Şahin, "Lütfen birçok şeye sponsor oluyorsunuz, gelin kitap fuarlarına da sponsor olun. Çocuklarımıza hediye çekleri verin, sadece bu fuarlarda kullanabilecekleri gelsinler istedikleri kitapları alsınlar" diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya Valisi Hulusi Şahin'e Atatürk portresi ve çiçek takdim etti. Kepez Kitap Fuarı kurdele kesimiyle kapılarını kitapseverlere açtı. Protokol, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ev sahipliğinde fuar alanını gezdi.
Kepez Kitap Fuarı'nın açılışına Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Bekir Kumbul, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kepez Kitap Fuarı, 25 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde kitapseverleri ağırlayacak.
Antalya Son Haber
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Aniden bastıran dolu yağışı Antalya’yı beyaza bürüdü
- Yıldırım düşmesi sonucu yanan ağacı da yine dolu yağışı söndürdü
- Şiddetli rüzgar uçurtmaları birbirine doladı, öğrencilerin keyifleri yarıda kaldı
- Alanya Belediyesi personeline kurum içi eğitim
- ANTGİAD Başkanı Yavaş: "Çok hızlı stratejik kararlar alabilen çevik işletmelere dönüşmek zorundayız"
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim