




Kocaeli Körfezi 1 Milyon Lale İle Renklenecek
KOCAELİ (İHA) – Kocaeli'de her yıl görsel bir şölenin sergilendiği ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sekapark, 1 milyon lale ile yeniden renklenecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bahar aylarında boy gösterecek olan laleleri toprağa ekmeye başladı. Lale deyince Kocaeli'de özellikle akla gelen Sekapark, baharda yine renk cümbüşüne bürünecek. Nisan ayında laleler birbirinden ilginç figürlerle vatandaşlara keyifli bir seyir sunacak. Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri tarafından Sekapark'ta 1 milyon 50 bin laleyi toprakla buluşturuyor.
1 milyon lale dikiliyor
Yıllardır laleleriyle vatandaşlara görsel şölen veren Sekapark, yaz ve bahar mevsimlerinde yoğun ilgi görüyor. 2019 yılında da Sekapark'ın görsel acıdan zenginliği için Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, lale soğanlarını toprağa dikmeye başladı. Ekiplerin özverili çalışmalarıyla devam eden 1 milyon 50 bin dikim çalışması, 20 gün içerisinde bitirilecek.
Farklı renklerde laleler
Her yıl olduğu gibi önümüzdeki sene de Sekapark birçok farklı renkteki laleleriyle yine vatandaşlara görsel şölen sunacak. Ekipler tarafından yapılan dikim çalışmalarında Beyaz, Kırmızı, Turuncu, Siyah, Sarı, Mor, Kırmızı-Sarı ve Pembe-Beyaz renklerinde laleler Sekapark'ta yerini alacak. Dikilen lalelerle emojili ve Kocaeli Silueti gibi farklı figürler oluşturulacak.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Gazipaşa’da sezonun ilk kiraz hasadı yapıldı
- Uzmanlardan Kadınlara ‘Kansızlık’ Uyarısı: "Normalleştiriyorlar, Gebelikten Önce Mutlaka Düzeltilmeli"
- Başkan Miran: "Atama bahanesiyle sokağa döküyorlar"
- Manavgat’ta En Fazla Normal Doğum Yaptıran Ebe Ödüllendirildi
- 60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nın basın toplantısı gerçekleşti
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim