Bugün 26 Nisan 2025 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4094.521
    %0.06
  • Dolar
    38.4006
    %0.00
  • Euro
    43.6853
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Kemal Ulusu, Atatürk’ün Son 24 Saatini Anlattı
10 Kasım 2018 Cumartesi 14:43

Mustafa Kemal Ulusu, Atatürk’ün Son 24 Saatini Anlattı

Atatürk'ün uzun yıllar özel kalemi ve kütüphanecisi olarak görev yapan Nuri Ulusu'nun oğlu, gazeteci-yazar Mustafa Kemal Ulusu, Ulu Önder'in vefatının...

Atatürk'ün uzun yıllar özel kalemi ve kütüphanecisi olarak görev yapan Nuri Ulusu'nun oğlu, gazeteci-yazar Mustafa Kemal Ulusu, Ulu Önder'in vefatının 80'inci yıl dönümü nedeniyle, düzenlenen programda, Atatürk'ün son 24 saatini ve sosyal yaşamını anlattı.

Maltepe Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 80'inci yılında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlediği bir programla andı. Atatürk'ün uzun yıllar özel kalemi ve kütüphanecisi olarak görev yapan Nuri Ulusu'nun oğlu gazeteci-yazar Mustafa Kemal Ulusu, moderatörlüğünü gazeteci Abbas Güçlü'nün üstlendiği programda, Atatürk'ün son 24 saatini, sosyal yaşantısını ve alışkanlıklarını anlattı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Atatürk'ün hem adının, hem de soyadının isim babası olduğunu söyleyen Ulusu, Atatürk'ün yeni harflerin kabulü için bestelettiği Alfabe Marşı'ndan da söz etti.

"Atatürk 5 bin kitap okumuştu"

Babasının Atatürk ile birlikte aynı kitapları okuyarak birbirleriyle kitap üzerine tartıştıklarını belirterek konuşmasını sürdüren Ulusu, şunları söyledi:

"Atatürk'le, yeri geldiğinde 48 saate kadar çalıştıklarını babam anlatıyordu. Futbolu pek sevmezdi ama güreş başta olmak üzere, bireysel sporlara ilgi duyardı. Babamla birçok kez seyahat ettiğinde mutlaka kütüphanesinde kitap aldırtır ve yolda okurdu. Vefat edene kadar 5 bin kitap okumuştu. İsmet İnönü ile asla küslükleri söz konusu değildi. Kendisi hastalığının tedavisinde asla yabancı hekim istemedi. Beni Türk hekimlerine emanet ediniz derdi. Gerçi yabancı bir hekim geldi ama onun kurallarına da pek uymadı Atatürk. O yüzden 38'de Hatay'a gitti, bu gezi onu epey yordu. Atatürk ezan dinlemeyi çok severdi. Hatta sesi güzel olanlara mutlaka ezan okuttururdu. Dolmabahçe Sarayı'ndaki bir davette bunu yaptığını anlatmıştı babam. Dinine çok düşkün birisiydi."

Babası ile Atatürk'ün birçok anısından bahseden ve vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Ulusu, Atatürk'ün Yanı Başında isimli kitabını da okurlar için imzaladı.

Bu haber toplam 427 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim