Bugün 27 Nisan 2025 Pazar
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4094.521
    %0.00
  • Dolar
    38.4006
    %0.00
  • Euro
    43.6853
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yem Tedariki Başladı, Tavuk Üretimi Normale Döndü
31 Ocak 2019 Perşembe 16:23

Yem Tedariki Başladı, Tavuk Üretimi Normale Döndü

Adana'da konkordato ilan eden Lades Piliç markasıyla bilinen 40 yıllık Garip Tavukçuluk'a fason üretim yapan Adana ve Mersin'de bulunan işletmelerdeki yaklaşık...

Adana'da konkordato ilan eden Lades Piliç markasıyla bilinen 40 yıllık Garip Tavukçuluk'a fason üretim yapan Adana ve Mersin'de bulunan işletmelerdeki yaklaşık 2 milyona yakın civciv için yem tedariki yapılarak üretimin normale döndüğü bildirildi.

Garip Tavukçuluk'a fason üretim yapan işletmelerde bulunan yaklaşık 2 milyona yakın kanatlı hayvana, hukuki ve ticari nedenlerden dolayı bir haftadır yem tedariki yapılamıyordu. Adana Valiliği ve Tarım ve Orman Bakanlığının çabaları sonucu yeni firmalarla sözleşme yapılmasının ardından yem tedariki tekrar yapılmaya başlandı. Hayvanlara yemlerin ulaşmasıyla, kanatlı hayvan üretimi yapan işletmelerde üretim normale dönmeye başladı.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı İsmailiye Mahallesi'nde yer alan bir kanatlı hayvan işletmesine incelemelerde bulunmak amacıyla gelen Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Efe Güler, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, üreticilerin sorunlarının giderilmesi için Adana Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün oluşturduğu kriz masasında sorunun çözülmesi için 5 gündür gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Adana'daki ilgili firmalarla yem tedariki için görüştüklerini belirten Güler, "Firmalarla yeni sözleşme imzalayarak son 2-3 gündür yem tedarikine başladık. Bu süreç zarfında hayvanlarımız, 20 günlük besleme sonucunda sözleşme imzalanan firmalarla süreci tamamlayacak. Yaklaşık 350 bin broyler tavuk işletmesinde sözleşme imzalanan firmalar, hayvanların kesimini yaparak, ülke ekonomisine et olarak kazandıracak" diye konuştu.

"Az bir zayiatla süreci atlattık"

17 senedir tavuk yetiştiriciliği yapan Yusuf Serkan Uçar, sürecin başlamasının ardından 42 bin civcivinden 37 bininin halen yaşadığını belirterek, "Adana'da Garip Tavukçuluk'un iflasından sonra yem gelmez oldu. Son bir haftadır hayvanlarımız hiç yem yiyemedi. Adana Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün devreye girmesinin ardından yem gelmeye başladı. Şu an hayvanlarımızın ölümlerinin durmasının ardından sıkıntımız kalmadı. Çok şükür küçük bir zaiyatla süreci atlattık" şeklinde konuştu.

Adana Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün bu süreçte yanlarında olmasından dolayı mutlu olduklarını ve gururlandıklarını ifade eden Uçar, "Yapılan çalışmalarla yalnız olmadığımızı hissettik. Hayvanımız ölecek mi, yaşayacak mı diye düşünmekten, 10 gündür uyku uyuyamıyorduk. Bu hayvanların yaşaması milli servettir. Hiçbir zaman bu olayın maddi boyutunu düşünmedik" dedi.

Öte yandan Mersin Tarım ve Orman Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre Mersin'deki tavuk işletmelerine de yemlerin ulaştığı ve üretimin normale dönmeye başladığı bildirildi.

Bu haber toplam 3747 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim