Bugün 19 Eylül 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2817.367
    %0.23
  • Dolar
    34.0942
    %-0.01
  • Euro
    37.9234
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alkan: “Korsan taşımacılıkla mücadelede kararlıyız”
13 Eylül 2024 Cuma 11:57

Alkan: “Korsan taşımacılıkla mücadelede kararlıyız”

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, nakliye, kamyon, taksi, oto kurtarıcı ve vinç sektörlerinde korsan taşımacılıkla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan önemli bir açıklamada bulundu.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, nakliye, kamyon, taksi, oto kurtarıcı ve vinç sektörlerinde korsan taşımacılıkla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan önemli bir açıklamada bulundu. Başkan Alkan, Antalya genelinde korsan araçlarla yürütülen denetim faaliyetlerinin büyük bir titizlikle devam ettiğini belirterek, bu konuda ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

11-004.jpg

DENETİMLER TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Başkan Alkan, korsan taşımacılık konusunda yasal düzenlemelere uyulmasının önemine dikkat çekerek, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, UKOME Daire Başkanlığı ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğü gibi kamu kurumlarının destekleriyle bu mücadelenin sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda yürütülen denetim faaliyetlerinin, korsan taşımacılığın önüne geçmek ve yasalara uygun çalışan esnafın haklarını korumak amacıyla kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Alkan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Antalya genelinde korsan araçlarla mücadele kapsamında yürütülen denetim faaliyetlerimiz büyük bir kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu süreçte başta Antalya Valimiz Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, Jandarma Alay Komutanı Tarık Hekimoğlu, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz, UKOME Daire Başkanlığı ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğünün değerli katkıları, yoğun çabaları ve destekleri için tüm yetkililerimize esnafımız adına teşekkür ediyor ve minnettarlığımızı ifade ediyoruz."

22-005.jpg

KORSAN TAŞIMACILIK, HAKSIZ REKABETE NEDEN OLUYOR

Korsan taşımacılığın, özellikle nakliye, taksi ve oto kurtarıcı sektörlerinde ciddi bir sorun olduğunu ifade eden Alkan, yasalara uyan esnafın mağdur olduğunu belirtti. Alkan, "Haksız rekabeti bitirip yasal çalışan esnafımızın haklarını korumaya devam edeceğiz. Bu süreçte devletimizin ilgili organları ile ortak bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Korsan taşımacılık yapanlara yönelik uyguladığımız cezai yaptırımlar, bu kişilerin faaliyetlerini zorlaştırıyor ve caydırıcı oluyor" dedi.

12122.jpg

Korsan taşımacılık faaliyetlerinin hem ekonomik hem de güvenlik açısından ciddi riskler oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Alkan, bu tür hizmetlerden yararlanan vatandaşları da uyardı. Alkan, vatandaşların kayıtlı araçları tercih etmelerinin hem güvenlik hem de yasal düzenlemeler açısından son derece önemli olduğunu belirterek şunları ekledi: "Vatandaşlarımızın da duyarlılık göstererek korsan araçlarla yük ve yolcu taşımacılığı yapmaktan kaçınmalarını ve hizmet alırken kayıtlı araçları tercih etmelerini önemle rica ediyoruz."

ESNAFA DESTEK, VATANDAŞLARA UYARI

Başkan Alkan, korsan taşımacılık ile mücadelede tüm vatandaşlardan destek beklediklerini ifade etti. Antalya genelinde yasalara uygun çalışan esnafın haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Alkan, vatandaşların da bu konuda bilinçli olmalarının mücadelede önemli bir adım olduğunu söyledi. "Korsan taşımacılık ile mücadelede kararlıyız" diyen Alkan, Antalya'nın hem ekonomik hem de güvenlik açısından daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Antalya'daki tüm esnafın destekçisi olduklarını belirten Alkan, "Yasalara uygun çalışan her esnafın yanındayız. Onların haklarını korumak ve kollamak bizim en büyük görevimizdir. Korsan taşımacılığın tamamen bitirilmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz" diyerek açıklamalarını tamamladı.

HABER: İSA KAVLAK

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim