Bugün 18 Ekim 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2989.878
    %1.68
  • Dolar
    34.2531
    %0.26
  • Euro
    37.2278
    %0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Kumbul, Kent Lokantası inşaatını yerinde inceledi
18 Ekim 2024 Cuma 15:51

Başkan Kumbul, Kent Lokantası inşaatını yerinde inceledi

Serik Belediyesi, Serik’te yaşayan vatandaşlara uygun fiyatlarla sağlıklı ve lezzetli yemekler sunmayı amaçlayan yeni sosyal projesini hayata geçiriyor.

Serik Belediyesi, Serik’te yaşayan vatandaşlara uygun fiyatlarla sağlıklı ve lezzetli yemekler sunmayı amaçlayan yeni sosyal projesini hayata geçiriyor. Bu kapsamda inşa edilen ve önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanan kent lokantası, belediye tarafından desteklenen ve sosyal dayanışmayı arttırmayı yönelik projelerine bir yenisini daha eklenmiş olacak. Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, lokantanın inşaat yatırımını yerinde inceleyerek son durumu hakkında bilgi aldı. Başkan Kumbul, inşaat alanında yaptığı incelemelerde lokantanın tasarımı, kullanım ve amaçlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

serikk.jpeg

Başkan Kumbul, lokantanın mimari yapısının şehrin genel estetik anlayışına uygun olarak tasarlandığını ve sosyal bir buluşma noktası olarak planlandığını belirtti. Lokantanın, özellikle dar gelirli vatandaşların rahatlıkla erişilebileceği, hijyenik ve uygun fiyatlı yemekler sunan bir yer olacağını vurgulayan Kumbul, “Amacımız, kentimizde yaşayan herkesin yararlanabileceği bir sosyal alan yaratmak. Bu lokanta, sadece bir yemek yeme noktası değil, aynı zamanda insanların bir araya gelerek sosyalleşebileceği, farklı gelir gruplarının kaynaşabileceği bir merkez olacak” dedi.

serik3-004.jpg

SOSYAL DAYANIŞMA VE TOPLUMSAL BAĞLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Projenin en önemli unsurlarından biri de sosyal dayanışmayı arttırmak. Başkan Kadir Kumbul, kent lokantasının sadece bir ticari işletmenin olmamasının altını çizerek, buranın bir sosyal buluşma noktası olarak da hizmet vereceğini açıkladı. Lokantanın düzenli olarak toplu yemek organizasyonlarına, sosyal etkinliklere ve özel gün kutlamalarına ev sahipliği yapması planlanıyor. Başkan Kumbul, “Bu lokanta, farklı kesimlerden insanların bir araya gelerek kaynaşmasını sağlayacak bir mekan olacak. Aynı sofrayı paylaşan, insanlar arasında kurulabilecek ve güçlü bağlardan biridir. Bu bağlamda kent lokantası, toplumsal barışa ve dayanışmaya katkı sağlayacak” diye ekledi.

EKONOMİK FİYATLAR İLE SAĞLIKLI VE LEZZETLİ YEMEKLER

Kent lokantasının en dikkat çekici özelliklerinden biri, ekonomik fiyatlarla hizmet vermesi. Özellikle düşük gelirli aileler, işçiler ve emekliler için büyük bir beslenme hizmeti sağlayacak bu proje, Serik halkına kaliteli yiyecekler uygun maliyetler sunacak. Menüde, yerel ve mevsimsel ürünlerle oluşturulan, klasik ve sağlıklı yemek seçenekleri hedefleniyor. Başkan Kumbul, sağlıklı beslenmenin herkesin hakkının olduğunu vurgulayarak, “Gıda fiyatlarının arttığı günümüzde, halkımıza ekonomik ama kaliteli yemek sunabilmek bizim için çok önemli” dedi.

İSTİHDAM VE SOSYAL GELİŞİM PROJESİ

Kent lokantası projesinin bir diğer önemli ayağı ise istihdam yaratması hedefleniyor. Başkan Kumbul, bu lokantanın faaliyetinin devamıyla birlikte yeni iş fırsatlarının da doğacağını belirtti. Proje kapsamında özellikle gençlerin ve kadınların istihdam edilmesi planlanıyor. Ayrıca burada çalışanların mesleki eğitim alması ve gastronomi alanında kendini geliştirmesi için belediye tarafından çeşitli programların düzenleneceği açıklandı.

SOSYAL PROJE OLARAK BÜYÜK BİR ADIM

Kent lokantası, Serik Belediyesi'nin sosyal projeleri arasında önemli bir yere sahip olacak. Başkan Kumbul, belediye olarak yardımlaşma, sosyalleşme ve dayanışmacı kültürel yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade ederek, karşılığında sosyal fayda sağlamayı hedeflediğini söyledi. Lokantada gerçekleştirilecek etkinliklerle Serik'in kaynaşması ve daha güçlü toplumsal bağların kurulması bekleniyor.

Projenin sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirilmesini sağlayan Kumbul, "Bu lokanta, bir arada yaşamanın ve paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu paylaşıyor. Halkımız, burada sadece yemek yemeyecek, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın bir parçası olacak. Serik'i daha güçlü ve birlik içinde bir topluluk halinde görmeyi hedefliyoruz. Bu tür projeleri hayata geçirmek için girişimlerimiz devam edecek" dedi.

HABER: İSA KAVLAK

 

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim