Bugün 18 Ekim 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2989.878
    %1.68
  • Dolar
    34.2531
    %0.26
  • Euro
    37.2278
    %0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim İş Antalya’dan dayatmaya geçit yok
18 Ekim 2024 Cuma 15:41

Eğitim İş Antalya’dan dayatmaya geçit yok

Eğitim İş’in 19. kuruluş yılı Antalya’da düzenlenen kokteyl ile kutlandı. Kutlamada konuşan 1 Nolu Şube Başkanı Sadık Acar, genel merkezin şubeleşme dayatmasına karşı açtığı davayı kazandığını bildirerek, “Haklı olduğumuzu ispatladık” dedi. Şimdiye kadar

Eğitim İş’in 19. kuruluş yılı Antalya’da düzenlenen kokteyl ile kutlandı. Kutlamada konuşan 1 Nolu Şube Başkanı Sadık Acar, genel merkezin şubeleşme dayatmasına karşı açtığı davayı kazandığını bildirerek, “Haklı olduğumuzu ispatladık” dedi. Şimdiye kadar AK Parti iktidarının dayatmalarına karşı çıktıklarının altını çizen Acar, kendi içlerinden olsa da dayatmaların kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

 

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’nın (EĞİTİM İŞ) kuruluşunun 19’uncu yılı, Antalya’da sendika binasında düzenlenen kokteyl ve canlı müzik eşliğinde kutlandı. Kutlamaya Eğitim İş Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Sadık Acar, Eğitim İş Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Önder Güneş, Eğitim İş Antalya Şubesi eski Başkanı Fatin İltar ve çok sayıda üye katıldı. Törende konuşan 2 Nolu Şube Başkanı Önder Güneş, “19 yıllık mücadele, Cumhuriyet’in 100 yıllık ışığıyla büyüyor” dedi. Genel Merkez’in Antalya’daki şubeleşme dayatmasına karşı açtığı davayı kazandığını açıklayan 1 Nolu Şube Başkanı Sadık Acar ise, “Nasıl ki AKP iktidarının bizlere yaptığı dayatmaları kabul etmiyorsak, alanlarda karşılığını veriyorsak, mahkemeye gidiyorsak, kendi içimizde de olsa bu kabul edilemez bir durumdu. Hukuk bizim haklı olduğumuzu ortaya çıkardı” açıklamasında bulundu.

img-4730.jpg

“EĞİTİM İŞ’İ ANTALYA’NIN EN GÖZDE SENDİKASI HALİNE GETİRDİK”

Eğitim İş’in 19 yıllık süreç içerisinde büyüyerek bir çınar haline geldiğini vurgulayan Acar, “Bizler Antalya Şube olarak kurucu Başkanımız İbrahim Daş ve yönetimi, önceki dönem başkanlarımız Mehmet Balık ve yönetimi, Fatin İltar ve yönetimi, kendi yönetimim ve diğer şubeler olarak Eğitim İş’i bulunduğu yerden yukarılara tırmandırdık. Antalya’nın en gözde ve yetkili sendikası haline getirdik. Bu gururu hep birlikte yaşadık. Sizlerin alanda desteğiyle, her temsilcimizin, üyemizin örnek davranışlarıyla Antalya’nın en yetkili sendikasıyız. Bugün alanlarda ‘İyi ki Eğitim İş var’ deniyor. Bizde ‘Korkma Eğitim İş var’ diyoruz” şeklinde konuştu.

sadik-acar-1.jpg

“HAKLI OLDUĞUMUZU İSPATLADIK”

Eğitim İş Genel Merkezi’nin dayatmasıyla geçtiğimiz yıl Antalya Şubesi’nin 3 şubeye ayrıldığını hatırlatan Acar, “Antalya şubeleşecekse bizlerin isteğiyle olsun istedik” dedi. Antalya Şubesi’nin Türkiye’ye örnek olduğunu ve üye sayısının 8 bin 500’e ulaştığını kaydeden Acar, “Maalesef Genel Merkez’in dayatmasıyla 3 şube oluştu. Bu sürecin hukuksuz olduğunu her alanda söyledik ve Sadık Acar olarak ben hukuka başvurdum. 8 Ekim’de hukuk kararını verdi ve Genel Merkez’in yaptığı uygulamanın hükümsüz olduğuna karar verdi. Antalya Şube olarak haklı olduğumuzu bir kez daha ispatladık. Eğitim İş’in her üyesi, yöneticisi yapılan hukuksuz uygulamaları, nasıl ki AKP iktidarının bizlere yaptığı dayatmaları kabul etmiyorsa, alanlarda karşılığını veriyorsa, mahkemeye gidiyorsa, kendi içimizde de olsa bu kabul edilemez bir durumdu. Hukuk bizim haklı olduğumuzu ortaya çıkardı” açıklamasında bulundu.

 

“TOPLUMSAL MUHALEFETİN DE EN GÜÇLÜ SESİ VE UMUDUYUZ”

“17 Ekim 2005'te, aydınlık bir Türkiye'ye katkı sağlama umuduyla filizlendirdiğimiz Eğitim İş, bugün 19. yılında, eğitim emekçilerinin ve Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet'e, demokrasiye yürekten bağlı olan her kesimin gönlünde kocaman bir çınara dönüşmüştür. İlkelerinden, duruşundan ve kararlılığından asla taviz vermeyen Eğitim İş, yalnızca eğitim emekçilerinin değil, toplumsal muhalefetin de en güçlü sesi ve umudu haline gelmiştir” diyen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Önder Güneş ise, şunları söyledi:

“Eğitim İş, kendisini yalnızca sınıf kavgasıyla sınırlandırmayan, ülkemizin geleceği ve yarının bireyleri olan öğrencilerimizin laik, bilimsel, kamusal, ulusal, çağdaş ve adil eğitim hakkını önceleyen bir sendikadır. Ülkemizi ve dünyayı ilgilendiren her toplumsal olay ve gelişmede emekten, demokrasiden, halktan, adaletten, Cumhuriyet'in ilkelerinden yana net ve kararlı bir duruş sergileyen demokratik örgütlü bir güçtür. Mücadelesinin odağına laik, bilimsel, adil ve kamusal eğitimi koyan sendikamızın haklılığı, eğitimdeki eşitsizliğin arttığı, tarikatların eğitimi kendi arka bahçeleri gibi kullandığı bu zor günlerde çok daha net anlaşılır olmuştur. Toplumdaki bu farkındalık, Eğitim İş'in özgül ağırlığını daha da artırmış, sözümüzü daha güçlü hale getirmiştir.”

nder-gunes.jpg

“MUTLU VE GURURLUYUZ”

Hem mutlu hem de gururlu olduklarını vurgulayan Güneş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çünkü bugünün iktidar güçleri, aydınlanma mücadelesinin harcının karıldığı eğitim ve bilim alanında karşılarında en büyük engel olarak Eğitim İş’i görmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, karşı devrimcilerin gözünde yarattığımız bu algı, varlık sebebimiz ve gurur kaynağımızdır. Bu algı, zorlu mücadelemizin meyvelerini topladığımıza işaret eden, değerli bir gelişmedir. Siyasi rejimin karanlığının emeğimize ve düşünsel kaynaklarımıza saldırılarının zirveye ulaştığı bir dönemde Eğitim İş, 19. yılında 150 bine yaklaşan üyesiyle mücadelesini büyütmeye devam ediyor. Çünkü Eğitim İş gücünü siyasetten değil, emeğin onurundan alır. Cumhuriyet ilkelerinin, demokrasinin, barışın ve laikliğin yılmaz savunucusudur ve bu dik duruşu nedeniyle, şişirilmiş üye sayılarıyla beslenen yandaş sendikalardan çok daha güçlü bir konuma sahiptir. Söylemiyle etkin, eylemiyle cesur, temsiliyetiyle güçlü bir sendika hedefiyle çıktığımız bu yolda, yalnızca eğitim emekçilerinin değil, tüm emek cephesinin ve toplumsal muhalefetin umudu olmaya devam edeceğiz. Yetkili sendika olduğumuzda, emeğin onurunu nasıl savunacağımızı ve eğitim emekçisinin hak ettiği yetkiyi nasıl layıkıyla kullanacağımızı herkese göstereceğiz.”

img-4724.jpg

“CESUR OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Gerçek ve tam bağımsız sendikacılık ilkesiyle hareket eden Eğitim İş’in, gücünü ona güvenip omuz veren üyelerinden aldığını vurgulayan Güneş, “Biz her zaman emeğin tarafında ve sömürünün karşısında olacağız. Hem söylemlerimizle hem de eylemlerimizle cesur olmayı sürdüreceğiz. Ülkemizi ilgilendiren her konuda demokrasiden, laiklikten, barıştan, insan haklarından, kadın mücadelesinden, çevre sorunlarından ve ilericilikten yana tavrımızı sürdüreceğiz. Tüm eğitim emekçileri insanca çalışma koşullarına ve insan onuruna yaraşır ücretlere sahip olana kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu gurur tablosu için kuruluşumuzdan bu yana sendikamıza emek veren herkese ve bize güvenerek ailemize katılan, gücümüze güç katan yeni üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hep birlikte yarattığımız bu başarıyı, daha büyük zaferlere taşımak için el ele mücadele edecek olmanın onurunu yaşıyoruz” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim