“Çözüm metro”
Üyelerine sıkça bilgilendirme seminerleri veren İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Profesör Dr. Ali Doğan’ın sunumuyla ‘Antalya Ulaşımında Dönüşüm’ konulu seminer düzenledi. Seminerin sonunda İMO Yönetim Kuru Sekreteri İsmail Selçuk Yılmaz, Doğan’a teşekkür plaketi takdim etti.
“ANTALYA’NIN NÜFUSU 1 MİLYON 311 BİN HALA METRO YOK”
Antalya ulaşımına, Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski şehirlerinden biri olan Boston’dan örnek veren Profesör Dr. Ali Doğan; “Boston’da yapılan köprü bir hataydı. Bu hatayı 2004 yılında düzelttiler. Boston’da 1959 yılında yapılan hatayı biz günümüzde battık çıktık şeklinde şehrin ortasında yapıyoruz. Batı’nın yaptığı yanlışlıkları 50-60 yıl sonra devam ettiriyoruz. Bu, dünyadaki gelişmeleri takip etmediğimizden kaynaklanıyor. Boston’da metro 1897’de devreye girdi. Nüfusları 550 bin iken yapıldı, Antalya’nın nüfusu 1 milyon 311 bin hala metro yok. Antalya’nın zemininde genel bir problem yok. Karstik arazi olduğu için kısmen bazı boşluklar var. Fakat Boston kadar vahim bir arazi değil” şeklinde konuştu.
“İKİNCİ BİR ANTALYA İÇİN ŞEHİR, METRO HATTI İLE DAĞBELİ’NE DOĞRU GÖTÜRÜLEBİLİR”
“Antalya’nın 1 buçuk aksı var: Aksu Konyaaltı tarafı doğu-batı aksı, bir de Burdur Isparta. Muratpaşa Belediyesi’ne yakın bir fener var. Onun yanındaki körfezden Dağbeli’ne acilen bir metro hattı yapılmalı. Uzunluk mesafesi 38 kilometre. Gazi Bulvarından, Yüzüncüyıl’dan ve Adnan Menderes Bulvarı’ndan Alanya yolu üzerine koskoca bir engel var. Aşamalar çok iyi takip edilirse trafik iyiye gidecek. Yaptığımız yollar sayesinde belki daha binlerce yıl kullanıma devam edilecek” diyen Doğan, önce şehrin çekim merkezi olan Cumhuriyet Caddesi, Işıklar caddesi gibi yerlerin mümkün mertebede genişlemesi için yani ikinci bir Antalya için şehrin metro hattı ile Dağbeli’ne doğru götürülebileceğini bu sayede de Antalya’nın büyüyeceğini söyledi.
“TRANSİT GEÇİŞİ ANTALYA TRAFİĞİNİ RAHATLATIR”
Isparta aksında ve kuzey aksında transit geçiş için yapılabilecek yerlerin var olduğunu, yapılacak transit geçişin Antalya trafiğini rahatlatacağını söyleyen Doğan; “Sokak tramvayları 1880’lerin çözümleri bugünlerin değil, çözüm metro. Güneyden kuzeye doğru yapılacak bir metro hattı ile Antalya’yı daha medeni bir yerleşim yerine dönüştürebiliriz. Yani yeni bir Antalya ile eski Antalya’nın dışına çıkmalıyız. Döşemealtı’nda yapılan otogardan sonra şehirlerarası otobüsleri şehir içine sokmayacağız. Yerleşim yerinin temellerini iyileştireceğiz. 5M Migros AVM’den Isparta yol ayrımına kadar aradaki Çin seddi gibi olan engeli aşmak için tünel yapabiliriz, şerit sayısı 6,8 veya 10 olabilir. Bu güzergahtaki giriş ve çıkışlar 3 boyutlu projelerle yapılabilir” şeklinde konuştu. HABER: AYSEL ÖNER
- Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
- Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
- Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
- ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- Tipide kocasıyla birlikte kaybolan yaşlı kadın, 2 kuzusu ve tavuğuna sarılmış halde bulundu
- SANAYİ ÇARŞISI; İÇLER ACISI!
- Antalya’da iniş sırasında motoru yanan yolcu uçağına rekor sürede müdahale
- Isparta’da 20 yaşındaki genç evinde ölü bulundu
- Bisikletiyle yaptığı mitinglerle tanınan bağımsız adayın ağır yaralandığı feci kaza kamerada
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim