Bugün 08 Nisan 2025 Salı
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    3646.128
    %0.04
  • Dolar
    38.0053
    %0.02
  • Euro
    41.4408
    %-0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Envar Koleji, İspanyol eğitimcilere ev sahipliği yaptı
07 Nisan 2025 Pazartesi 17:57

Envar Koleji, İspanyol eğitimcilere ev sahipliği yaptı

İspanya’dan IES JUAN DE ARÉJULA okulundan gelen eğitimciler, Erasmus programı kapsamında “MOVILIDAD DE STAFF APRENDIZAJE POR OBSERVACIÓN (JOB SHADOWING) CORTA DURACIÓN” projesi çerçevesinde Türkiye’ye geliyor.

İspanya’dan IES JUAN DE ARÉJULA okulundan gelen eğitimciler, Erasmus programı kapsamında “MOVILIDAD DE STAFF APRENDIZAJE POR OBSERVACIÓN (JOB SHADOWING) CORTA DURACIÓN” projesi çerçevesinde Türkiye’ye geliyor. Proje Numarası: 2024-1-ES01-KA121-VET-000198432 olan bu program, 25-28 Mart 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek. Mesleki eğitim alanında çalışan katılımcılar, yerel eğitim kurumlarında gözlem yaparak bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu.

whatsapp-image-2025-04-07-at-09-35-06.jpeg

Bu hareketlilik programına Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu ev sahipliği yaparken, programın önemli bir ayağı Envar Koleji tarafından üstlenildi. Eğitimde yenilikçi yaklaşımları benimseyen Envar Koleji, ENO4 Bütüncül Eğitim Modeli ile öğrencilerine çok yönlü bir öğrenme deneyimi sunarak sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyan atölye çalışmalarıyla da öne çıkıyor. Okul bünyesinde gastronomi, el sanatları, drama ve ahşap atölyeleri gibi farklı disiplinleri bir araya getiren birçok etkinlik düzenleniyor.

whatsapp-image-2025-04-07-at-09-35-05.jpeg

Envar Koleji, proje kapsamında, gastronomi atölyesinde Endülüs Tatlıları Atölyesi’ne ev sahipliği yaptı. Bu özel atölyede, İspanyol ve Türk eğitimciler bir araya gelerek geleneksel İspanyol tatlılarını hazırlayacak ve gastronomi aracılığıyla kültürel etkileşim gerçekleştirildi. Aynı zamanda Türk katılımcılar da kadayıf, helva, güllaç ve kazandibi gibi geleneksel Türk tatlılarını tanıtarak karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşıldı.

whatsapp-image-2025-04-07-at-09-35-06-1.jpeg

Program kapsamında eğitimciler, ev sahibi okulda dersleri ve uygulamaları takip ederek, eğitim sistemine dair gözlemler yaparak pedagojik yaklaşımlar üzerine fikir alışverişinde bulundu. Envar Koleji’nin sunduğu çok yönlü eğitim anlayışı, sadece akademik başarıya odaklanmakla kalmayıp, öğrencilerin yaratıcılık, sanatsal ve mesleki becerilerini geliştirmelerine de olanak sağlamaktadır.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen bu hareketlilik projesi, ülkeler arası mesleki eğitim iş birliklerini güçlendirmeyi ve eğitimde iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını amaçlarken, gastronominin kültürel etkileşim ve öğrenme açısından ne denli güçlü bir araç olduğunu da vurgulamaktadır.

HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim