




Lukaşenko’dan Abd’ye Uyarı: “Rusya İle Birlikte Cevap Vereceğiz”
Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ABD'nin Polonya'ya askeri üs kurma girişimiyle ilgili, "Rusya ile birlikte buna cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.
ABD ve Polonya'nın ülkeye yeni bir ABD üssü kurma planına Belarus'tan tepki geldi. Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus'un Orşa bölgesi halkıyla bir araya geldiği toplantıda Polonya'da yeni kurulacak ABD üssü hakkında yorumda bulundu. Lukaşenko konuşmasında, Rusya ile birlikte hareket edeceklerini ima ederek, "Fazladan üsler kurmaya gerek yok. Aksi takdirde Ruslarla birlikte buna cevap vermeliyiz" ifadelerini kullandı. Ülkece zengin olmadıklarını ve güçlerinin farkında olduklarını söyleyen Lukaşenko, "Biz barışı destekleyen halkız. Zengin değiliz ve kimseden beklentimiz yok. Mutlu olmak için çabalayacağız. Birlikte hareket edersek her şeyi başarabiliriz" şeklinde konuştu.
Polonya'nın askeri üs talebi
Polonya tarafından Eylül ayında yapılan açıklamada, ABD'nin Polonya'ya askeri üs kurması istenmişti. Polonya'nın bu talebi ABD tarafından olumlu karşılanmış ve yeni askeri üs için karşılıklı diplomatik görüşmeler başlamıştı. Polonya Dışişleri Bakanı son olarak Almanya'da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'nda bölgenin güvenliği için ABD üssüne ihtiyaç olduğunu savunmuştu. Bu girişime karşı Rusya, askeri üssün kurulmasına karşı eylemle cevap vereceklerini açıklamıştı.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Yangına dayanıklı kapı krizi: Antalya’da 1600 otelden yüzde 90’ı risk altında
- Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları
- Antalya’nın çocuk başkanından dünya çocuklarına barış çağrısı
- Her yıl aynı caminin kubbesine yuva yapan leylek cemaatin ilgi odağı oldu
- Prof. Dr. Koç’tan Prematüre Doğum Uyarısı: "En İyi Transfer Anne Karnında Olandır"
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim