“Mahallelerimizi istiyoruz”
2018 yılında imzalanan ‘Sulh’ protokolü ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Aksu ilçesine bağlı Altıntaş ve Güzelyurt mahallelerinin anlaşmaya uygun olarak Aksu Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini belirten Aksu Belediyesi Meclisi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, “Mahallelerimizin devrini hassasiyetle istiyoruz” dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin dün gerçekleştirilen meclis toplantısında Aksu Belediyesi sınırları içerisindeki Altıntaş Mahallesi 15534 ada 1 parseldeki mülkiyet sorununun giderilmesi amacıyla, 15534 ada (kısmen), 15535 ada 1 ve 6 parsel (kısmen) ve 15537, 15538, 15539 adalar arasında kalan alanda düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan Binlik Uygulama İmar Planı Revizyonu ile 5 binlik Nazım İmar Planı Revizyonu konuları gündeme geldi. Söz konusu plan revizyonlarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 11 dönüm civarında bir alanı tek parsel haline getirmek istediğini kaydeden Aksu Belediyesi Meclisi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, Altıntaş ve Güzelyurt mahalleleriyle ilgili 2018 yılında o dönemde Maliye Bakanlığı olan bugünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aksu Belediyesi arasında ‘Sulh’ protokolü imzalandığını hatırlattı. Protokolle Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen mahallelerin Aksu Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini belirten Çetin, “Hiçbir ilçemiz kendi mahallesinde tamamen Büyükşehir’in isteği doğrultusunda çalışmaların gerçekleşmesini istemez” diyerek mahallelerin Aksu Belediyesi’ne devrini istedi.
“VATANDAŞA YÖNELİK DEĞİL, RANTA DAYALI İŞLER”
Aksu ilçesine bağlı Altıntaş ve Güzelyurt mahallelerinde binlerce vatandaşı ilgilendiren yaklaşık 14 milyon metrekarelik alanda 40 yıldır yaşanan sorunları çözmek için ‘Sulh’ protokolü imzalandığının altını çizen Çetin, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin protokol gereği devretmesi gereken mahalleleri devretmemekte ısrar ettiğini söyledi. Hem protokolle hem de çıkan özel kanunla yaklaşık 40 yıldır süren sorunların o dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in elini taşın altına sokmasıyla ve AK Parti Hükümeti’nin destek vermesiyle çözüldüğünü belirten Çetin, “Bu mahallelerle ilgili sorunu çözmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden özel bir kanun çıktı. Cumhuriyet tarihinde belki ilktir. AK Parti Hükümeti tarafından kalkan 40 yıla yakın bir sorun var. Hiçbir ilçenin mahalle planlaması Büyükşehir’de değil. İlçenin yapması gereken planlamayı da Büyükşehir yapıyor. Burada yapılanlar da vatandaşa yönelik değil, arsa satışına, kendilerine arsa çıkarmaya, akaryakıt istasyonuna yönelik ranta dayalı işler” dedi.
“DEVREDİLMEYECEK DENMİYOR”
Meclis toplantısında yaptığı konuşmada söz konusu mahallelerdeki vatandaşların yaklaşık 40 yıla yakın süren sorunlarından hazırlanan özel kanunla kurtulduğunu belirten Çetin, şunları dile getirdi:
“Bakanlıkça, Büyükşehir Belediyesi muhatap kabul edildiği için alanın yetkilerinin Büyükşehir’e devredilmesi ve Büyükşehir’in devraldıktan sonra ilçe belediyesine o mahallelerin devrinin gerçekleştirilmesiyle ilgili bir anlaşma yapıldı. Aksu ilçesine ait Güzelyurt ve Altıntaş mahalleleriyle ilgili yaklaşık 1 buçuk yıldır ısrarla bu mahallelerin devrini isteğimiz halde bu mahalleler ilçe belediyemize devredilmedi. Devredilmeyecek denmiyor. Başkanımız ‘uygun’ dedi ama maalesef gerçekleşmedi. Büyükşehir uhdesinde olduğu için devri gerçekleşmeyen bu alanla alakalı ilk mecliste Büyükşehir’e ait 6 tane arsanın satış yetkisini geçirdik. İkinci mecliste kamu alanıyla ilgili başka bir şey geçirdik. Bu mecliste 11 dönüm bir alanı ayırıyoruz. Sosyal tesis alanı konamıyor, eşdeğer alan çıkmıyor. Büyükşehir’e ait diye bu eksikleri atlamamamız lazım. Büyükşehir’in uhdesinde ama 19 tane ilçemiz var. Hiçbir ilçemiz kendi mahallesindeki çalışmayla ilgili kendi bilgisinin olmadığı, tamamen Büyükşehir’in isteği doğrultusunda çalışmaların gerçekleşmesini istemez. Bunu hiçbir belediye başkanımız, meclis üyemiz istemez.”
“ACİL OLARAK DEVRİNİ TALEP EDİYORUZ”
“İlçede çalışmaları sağlıklı yürütebilmemiz, yok sayılmamamız adına, hiçbir ilçenin de bunu kabul etmeyeceğini düşünerek bu mahallelerimizin devrini acil olarak talep ediyoruz” diyen Çetin, “Mahallelerimizin devrini hassasiyetle istiyoruz. Anlaşmamıza bağlı kalmak şartıyla. Konuyu kabul etmemiz mümkün değil. İlçe belediyesi olmadan kamu alanı, satışa alan, istasyona alan olmamalı. Burada planlama ilçe belediyesi yok sayılarak yapılmamalı. İki tane mahallede 40 yıla yakın sirayet eden sorunları ilgilendiren konu protokolle sulhe kavuşmuş. Sulhe kavuştuktan sonra Büyükşehir benim uhdemde deyip istediği gibi planlama yapmaya çalışıyor. Görüşümüz rettir” ifadelerini kullandı.
MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Yapılan oylamada AK Parti ile MHP’li üyelerin ve bağımsız üyenin red oyuyla, bazı meclis üyelerinin oylamaya katılmaması sonucunda ilgili maddeler oy çokluğuyla reddedildi. Mecliste yaptığı konuşmanın haklı bulunduğunu belirten Çetin, “Yanlışa destek vermedikleri ve göz yummadıkları için sağduyulu meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Buradaki sorunun çözümünü kalıcı bir hale getirmek için mahallelerin ivedilikle Aksu Belediyesi’ne devredilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
“BAZI CEVAPLAR SEVİNDİRDİ BAZILARI TATMİN ETMEDİ”
Toplantıda Gündoğmuş ile ilgili bazı sorunları Ağustos meclisinde dile getirdiğini ve sorular yönelttiğini hatırlatan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ise, ilçenin su sorununun çözülmesini istedi. Özeren, “O günkü sorularımdan ASAT ile ilgili olanlara yazılı cevap geldi. Kaynarca ile ilgili verilen cevaba sevindik ama Gelessandra ve Nurçek ile ilgili cevaplar hem muhtarları, hem vatandaşları hem de bizleri tatmin etmedi. Orada muhtarların herhangi bir talebi olmadığı söylendi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in benim de bulunduğum muhtarlarla toplantıda talepler sözlü olarak alındı ve kaydedildiğini ben biliyorum. Bilhassa Gelessandra ve Gündoğmuş merkezle ilgili su kaynağının yetersiz olmasından dolayı su sıkıntısının çözümü için yazılı olarak talepte bulunmuştuk. Gürlevik Yaylasında hemen hemen Gündoğmuş’un tüm coğrafyasını besleyecek bir su kaynağı var. 500 metre sonra bir düdene akıp gidiyor. Doğru dürüst faydalanılmıyor. Çevresindeki yaylaların içme suyu oradan alınıyor. Yaz-Kış akan bir kaynak. Orası kot farkından dolayı 700 metreye yakın yarmanın yapılması gerektiği ve masraflı olmasından dolayı reddedilmişti” dedi.
“20’DEN FAZLA SU KAYNAĞI VAR”
“Yukarı Gelessandra’nın sırtını dayadığı dağda, bizim Yaylacık dediğimiz yerde 20’den fazla güçlü su kaynağı var” diyen Özeren, “Bu su 25-30 tane aile tarafından ferdi olarak kullanılmakta. Suyun çıktığı kaynaklar orman arazisi veya mera. Buralarda bir boru takan suyu getirmiş. Aşağıda vatandaş susuzluk çekerken, yukarıda bunlar akıyor. Hem sulamaya hem de içme suyuna yönelik büyük bir su deposu veya depo hacminin üstünde bir çalışma yapılarak suların toplanması ve orada suyu sahiplenenleri de mağdur etmeden suyun kontrol altına alınarak dağıtılmasını talep etmiştik. Bunlar hep sözde kaldı. Yazılı olarak da ileteceğiz” açıklamasında bulundu.
“ÇOK ÜZÜLDÜM”
“Bilhassa merkezde su sıkıntısı olduğu için belediyemize ait sosyal tesislerin suyu kesilmesini bırakın sayacı söküldü” diyerek İYİ Parti İlçe Başkanı’nın talimatıyla sayacın söküldüğünü iddia eden Özeren, sözlerine şöyle devam etti:
“Ben bunu sosyal medya hesabımdan paylaştım. Vatandaşlar da ciddi şekilde tepki gösterdi. Bildiğim kadarıyla hukuksuz ama ben yargı ile falan uğraşmayacağım. Sayın Genel Müdür’e resimleriyle beraber ilettim. Yaptığım araştırmada maalesef ASAT Genel Müdürü, Şube Müdürü veya ASAT yetkilisi herhangi bir yetkilinin değil de İYİ Parti İlçe Başkanı’nın talimatıyla sayacın sökülmesi beni çok üzdü. Siyaset adına, hizmet adına üzdü. Biz sebebini öğrenmek istedik. Çiçek ve çimen suladığımız için. Yukarıda içme suyu sıkıntısı çekilirken aşağıda çiçek ve çimen sulamanın doğru olmayacağı. Ona da tamam dedik. Biz başımızın çaresine bakarız, suyumuzu taşırız dedik ama yaptığım bir araştırmada benim tespitlerime göre 20’ye yakın bahçe abonesi verilmiş. Kapalı ortamda olmayan, olan da var. 2019 Nisan ayından sonra Gündoğmuş Fatih Mahallesi’nde kaç tane bahçe su abonesi verilmiştir? öğrenmek istiyorum. Gündoğmuş mahallelerinin içme suyu kaynaklarının artırılmasıyla ilgili herhangi bir çalışma yapılacak mı, yapılmakta mıdır? Öğrenmek istiyorum. Yol çalışmalarıyla ilgili sorularıma herhangi bir cevap verilmedi. Yeşildere, Dereyolu, Serinyaka, Çiçekoluk, Pembelik, Güneyyaka, İnişli yollarıyla ilgili herhangi bir iyileştirme çalışması yapılacak mı? öğrenmek istiyorum.” HABER: YUSUF KATRAĞ
- Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
- Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
- Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
- ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- Antalya’da iniş sırasında motoru yanan yolcu uçağına rekor sürede müdahale
- Yanan uçaktan tahliye anları film sahnelerini aratmadı
- Bisikletiyle yaptığı mitinglerle tanınan bağımsız adayın ağır yaralandığı feci kaza kamerada
- Antalya’da hortum yıkıp geçti, evler ve seralar hasar gördü
- Kepez Belediyesi teyakkuzda bekledi; anında müdahale etti
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim