Bugün 19 Eylül 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2817.367
    %0.23
  • Dolar
    34.0942
    %-0.01
  • Euro
    37.9234
    %-0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yasaklı serpme ağına el konuldu
15 Eylül 2024 Pazar 13:38

Yasaklı serpme ağına el konuldu

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Su Ürünleri Kontrol Ekipleri, su ürünlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Su Ürünleri Kontrol Ekipleri, su ürünlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Ekipler, Antalya'nın Serik ilçesindeki deniz ve içsu alanlarında yaptığı rutin kontroller sırasında yasaklı av aracı olan serpme ağlarına el koydu. Avcılıkta kullanımı yasak olan bu tür ağlar, deniz ekosistemine büyük zarar verdiği ve balık popülasyonlarını tehdit ettiği için ciddi cezai yaptırımlara tabi tutuluyor.

tarim-balik1.jpg

Denetimler sırasında yasaklı ağa el konulurken, yasadışı avcılık faaliyetinde bulunan kişilere gerekli idari para cezaları uygulandı. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu tür yasa dışı avlanma yöntemlerinin denizlerdeki biyolojik çeşitliliğe ciddi tehdit oluşturduğunu belirterek, denetimlerin sıkı bir şekilde süreceğini vurguladı.

FİNİKE’DE ALABALIK TESİSLERİNDE DENETİM

Bunun yanı sıra, Su Ürünleri Kontrol Ekipleri Finike ilçesinde bulunan alabalık yetiştiriciliği tesislerinde de kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, tesislerin su ürünleri üretimi konusundaki yönetmeliklere uygunluğu, hijyen koşulları ve balık sağlığı başta olmak üzere birçok faktör incelendi. Ekipler, denetimlerin ardından tesis sahiplerine gerekli uyarıları yaparken, su ürünlerinin kaliteli bir şekilde tüketiciye ulaşması için titizlikle çalıştıklarını belirtti.

Yetkililer, hem sürdürülebilir balıkçılık hem de sağlıklı su ürünleri üretimi için periyodik denetimlerin devam edeceğini ve yasadışı avcılığın önüne geçmek amacıyla halkın da bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

tarim-balik2.jpg

"HAFTADA 2 GÜN BALIK, ÖMÜR BOYU SAĞLIK" KAMPANYASI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı "Haftada 2 Gün Balık, Ömür Boyu Sağlık" kampanyası çerçevesinde de Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından su ürünleri tüketiminin önemi konusunda halk bilgilendiriliyor. Kampanya, halkın balık tüketimini artırarak sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Özellikle Omega-3 açısından zengin olan balık tüketiminin kalp damar hastalıkları, obezite ve diğer kronik rahatsızlıkların önlenmesinde büyük bir rol oynadığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

tarim-balik3.jpg

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hem balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği hem de halkın sağlıklı su ürünlerine erişimi için denetim ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

HABER: EROL YILDIZ OĞULLARI

Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim