Orman işçilerinden kadro buluşması
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen düzenlemeyle geçici işçi statüsünden sürekli işçi kadrosuna geçen Antalya’daki orman işçileri, Öz Orman İş Sendikası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen kadro buluşmasında bir araya geldi. Kepez Park Funtastic içindeki Orman Restaurant’ta gerçekleştirilen buluşmaya Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan ile Genel Merkez yöneticileri, Öz Orman İş Antalya Şube Başkanı Ahmet Ali Şişaneci ile yönetimi ve çok sayıda orman işçisi katıldı.
“KADRO MÜCADELEMİZDE BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İşçilere kadronun hayırlı olmasını dileyen Öz Orman İş Antalya Şube Başkanı Ahmet Ali Şişaneci, sorunların çözümündeki desteklerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti. “Orman teşkilatının kalbi olan Antalya’da sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diyen Şişaneci, “Teşkilatımızın sorunlarını çözmede her zaman yanımızda olan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Orman teşkilatının Antalya’daki kalbi, 7’den 70’e işçi arkadaşlarımızın ağabeyi olan Bölge Müdürümüz Vedat Dikici ile birlikte yeşil vatanın daha iyi bir hâle dönüşmesi için gayret etmeye devam edeceğiz. Bütün işçilerin hayali olan kadro beklentimizi gerçeğe dönüştüren Genel Başkanımıza, kadro mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan AK Parti milletvekillerimize ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
“ARTIK GEÇİCİ İŞÇİ KALMADI, BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ KADRODA”
Orman teşkilatında 37 yılı tamamladığını bildirerek teşkilatın hemen hemen bütün kademelerinde bulunduğunu hatırlatan Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ise, “Önceden işçi kardeşlerimiz ne zaman işe girip çıkacağını, ne kadar çalışacağını, hangi yıl çalışacağını bilemezdi. 2007 yılında bir kadro verildi. Daha sonra tekrar geçici işçiler alındı. 5 ay 29 gün çalışıyorlardı. Maliye Bakanlığı’ndan 4 ay destek alarak 10 aya tamamlamaya çalıştık. Yine her yıl ne olacağı konusunda tereddütler vardı. Cumhurbaşkanımızın talimatından sonra meclisimizin aldığı kararla artık geçici işçi diye bir şey kalmadı. Bütün arkadaşlarımız kadroya girdi. Hem bizler rahatladık hem de işçilerimiz önlerini gördü. Bu süreçte emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bütün teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“14 MAYIS SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ”
Kendisinin de ormancı olduğunu hatırlatan AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ise, Öz Orman İş Sendikası’nı bir evlat gibi kurduklarını söyledi. Kadro meselesinin 2007 yılında büyük oranda çözüldüğünü belirten Aydın, geçici işçilerin çalışma sürelerinin önce 5 ay 29 günden 9 ay 29 güne çıkarıldığını gelinen süreçte ise kadro ile tamamen çözüldüğünü kaydetti. 14 Mayıs seçimlerinin önemli olduğunu vurgulayan Aydın, işçilerden seçimde destek vermelerini istedi.
“ZOR COĞRAFYADA TARİH YAZARIZ AMA KİMSE FARKINA VARMAZ”
Orman işçilerinin zor koşullarda çalıştığına dikkat çeken Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan ise, orman işçilerinin zor koşullarda çalışmaya yatkın olduğunu belirtti. “Bizim yaptıklarımız belediyelerin yeraltına yaptığı hizmetlere benzer. Belediyeler yeraltına yaptığı hizmetin üstünü kapattığında insanlar üstünden gelir geçer ama altında ne olduğunu fark etmez” diyen Aslan, “Bizim ormancılarımız da yüksek dağların arkasında, zor coğrafyada tarih yazarlar ama kimse bunun farkına varmaz. İşte bunu çalışanların sözcüsü olarak bizler dile getirmek durumundayız” ifadelerini kullandı.
“AFAD’TA ORMAN TEŞKİLATININ ÖRGÜTLENME YAPISI ESAS ALINMALI”
Orman Genel Müdürlüğü’nün teşkilat yapısının çok iyi olduğuna işaret eden Aslan, “Onun için AFAD’ın örgütlenme yapısında Orman Genel Müdürlüğü’nün örgütlenme yapısı örnek alınmalı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde 6 Şubat sabahı 05.23’te orman teşkilatı deprem bölgesinde ayakta, bütün araçlarıyla hareket halindeydi. Çünkü, orman teşkilatı talimat beklemeden otomatik harekete geçer. Bundan dolayı AFAD’ta orman teşkilatının örgütlenme yapısı esas alınmalı. Daha da geliştirilebilir” şeklinde konuştu.
“ORMAN TEŞKİLATINDA GEÇİCİ İŞÇİLİK PROBLEMİ BİTTİ”
Kadro sorununun çözülmesi için verdikleri mücadele sürecini anlatan Aslan, Mevlana’nın ‘Kapı açılır sen yeter ki vurmayı bil, ne zaman açılır bilmem yeter ki o kapıda durmayı bil’ sözlerini hatırlattı. “Bizler de 2007’den bugüne gelinceye kadar o kapıda durarak kadro almanın başarısını hep beraber kutluyoruz” diyen Aslan, “Orman teşkilatında artık geçici işçilik problemi bitti. Bugünlere kolay gelmedik. 2007 yılından bugüne kadar 16 yıldır kadro bekledik ve mutlu sona ulaştık. Mutlu sona ulaşırken hangi badirelerden geçtiğimizi sizler yaşadınız, bizler de bu işin mücadelesini verdik” ifadelerini kullandı.
“11 BİN 166 KİŞİ KADRO ALDI”
2007 yılında kamuda 6 ay ve üzeri çalışanlardan 218 bin kişinin ilk defa kadro aldığını hatırlatan Aslan, “Bu 218 bin kişinin kadroya geçmesinin temelinde orman işçisi vardır. Bunların içerisinde 13 bin orman işçisi kadro aldı. Şimdi Orman Genel Müdürlüğümüz ilana çıkarak 11 bin 166 geçici işçiyi sürekli işçi kadrosuna aldı. Bunun haricinde geride kalan çok az bir arkadaşımız 11 ay 29 gün çalışmaya devam edecek. Eskiden Maliye’den vize alırdık. Bugün onu da geride bıraktık. Artık ilgili Bakanımız vize verecek. İlgili Bakanımız Tarım Bakanımızdır. Tarım Bakanlığına yazılar yazıldı. Yakında vize çıkacaktır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“SORUNLARI DOSTLARIMIZ ARACILIĞIYLA ÇÖZÜYORUZ”
İstikrarın son derece önemli olduğunu ve istikrara kulak, destek verilmesini gerektiğini ifade eden Aslan, sorunların siyasette çözüldüğünün altını çizdi. Sorunların çözümünde kendilerine destek olan siyasetçilere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a orman işçilerinden destek isteyen Aslan, şöyle konuştu:
“Sorunları biz dostlarımız aracılığıyla çözüyoruz. Bu dostlarımız da 4 yılda bir bizim kapımızı çalıyor. 4-5 yılda bir ‘Biz de daha iyi hizmetler yapabilmek için sizin ak oylarınıza talibiz’ diyorlar. Bugüne kadar bize destek veren dostlarımıza sizden destek istiyorum. Bizler kamu işçisiyiz. Bizim işlerimiz kamu ile devam ediyor. Dolayısıyla kadroyu aldık bitti değil. İşlerimiz devam edecek. Toplu iş sözleşmesinde en düşük ücret alan yerdi burası. Toplu iş sözleşmelerinde kimsenin alamadığı zamları ben aldım. Marifet iltifata tabidir. Siz bir iltifatı esirgerseniz marifeti yerine getirmemiş olursunuz.”
“AVRUPA’DA BİRİNCİ, DÜNYADA ALTINCIYIZ”
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ormansız yurt vatan değildir’ sözünü hatırlatan Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu ise, şunları dile getirdi:
“Ormanlarımızı odun deposu olarak görmek bizim fıtratımızda yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ormancılık politikamızı hep bu anlayışla yürüttük ve yürütüyoruz. Gururla söylemek istiyorum ki, Türkiye bugün ormancılık alanlarını genişleten sayılı ülkelerden birisidir. 2002 yılında 20.8 milyon hektar olan orman alanımızı 23.1 milyon hektara ulaştırdık. Orman alanlarını en çok artıran ülkeler sıralamasında Avrupa’da birinci, dünyada altıncı ülke olduk. Ürettiğimiz tohum ve fidanlarla 6.5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Orman ürünleri ihracatını 14 kat artırarak 515 milyon dolardan 7.1 milyar dolara çıkardık. Türkiye yüzyılında var gücümüzle ormanlarımız için çalışacak, ormanlarımızın yüzyılını yaşayacağız. Biyolojik kaynaklarımızı ve çeşitliliğimizi gelecek nesillere miras olarak bırakmak esası ile hareket edeceğiz. Ormanlarımızı sürdürülebilir bir yaklaşımla koruyup, geliştirmeye devam edeceğiz. 2053 net sıfır emisyon hedefiyle yeşil büyüme politikası çerçevesinde karbon salınımını azaltacağız. Korunan alanlar statüsünde olan 2 milyon 385 bin hektarlık alanı 4 milyon 860 bin hektara yükselteceğiz. Bütün illerimizde millet ormanları kuracağız.”
“OGM’NİN ARTIK KENDİ HAVA FİLOSU VAR”
Orman yangınları konusunda orman işçilerini modern cihazlarla yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Yeşil vatanımızı korumada bir dönüm noktası yaşıyoruz. 184 yıllık köklü kurumumuz Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) artık kendi hava filosu var. 4 gün önce 1 adet yangın söndürme helikopterini, 4 adet yangın söndürme uçağını ve 1 adet keşif uçağını filomuza ekledik. Kendi ürettiğimiz nefes helikopterimiz yeşil vatan savunmasına hayırlı uğurlu olsun. Artık bu alanda kendi milli araçlarımızı üretiyoruz. Sizlerin de gayretleriyle orman yangınlarına ilk müdahale süresini 40 dakikadan 11 dakikaya düşürmeyi başardık. Yapay zekanın kullandığı akıllı yangın gözetleme kuleleri ve milli gururumuz insansız hava araçlarıyla ilk müdahale süresini daha da aşağı çekeceğiz.”
“OGM’DE KADROLU İŞÇİ SAYISI 20 BİN OLDU”
Orman Genel Müdürlüğü’nde geçici statüde bulunan 14 binden fazla işçinin kadroya geçmesiyle kadrolu işçi sayısının 20 bine ulaştığını bildiren Çavuşoğlu, kapsamlı adımlarla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. HABER: YUSUF KATRAĞ
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim