“Sorunlara neşter vuralım”
Parsel bazlı imar değişikliklerine tepki gösteren Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li meclis üyesi ve MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, kentte yılların biriktirdiği büyük sorunlara bütüncül anlayışla neşter vurulması gerektiğini söyledi. Senirli, “Halkımızın beklentilerini karşılayacak, umuma yönelik, makro plan, proje ve hizmetleri öncelik haline getirelim. Mikro düzeydeki birkaç kişiyi mutlu sona eriştiren, zaruret arz etmeyen, imar plan ve değişikliklerine artık son verelim” şeklinde konuştu.
Kente dair önemli açıklamalarıyla gündeme gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li meclis üyesi ve MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, bu kez sık sık meclis gündemine gelen parsel bazlı imar değişikliklerine dikkat çekti. Meclisin imar değişiklikleriyle idare-i maslahat yapan bir görüntüsü olduğunu belirten Senirli, “Meclisimizin itibarını zedeleyen bu yanlış gidişata dur denilmesi zamanı gelmedi mi?” diye sordu. Kentteki yılların birikimi olan büyük sorunlara bütünlükçü anlayışla neşter vurulması gerektiğini vurgulayan Senirli, ulaşım master planı, deprem master planı, kentsel dönüşüm master planı olup olmadığını, bu planların yapılıp yapılmayacağını sordu. Antalya’da yeni imara açılan ve açılacak olan alanlara dikkat çekerek sorunların artacağı uyarısında bulunan Senirli, “Biran önce proaktif pozisyon almalıyız” dedi. Yaşanan su baskınlarına işaret ederek altyapı sorunlarının çözülememesinden üzüntü duyduklarını belirten Senirli, çağın en önemli stratejisinin su ve atık su yönetimi olduğunu da dile getirerek, “Bilimin ışığında, acil kodlu kararlar almak ve çözümler üretmek mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.
“YANLIŞ GİDİŞATA DUR DEMENİN ZAMANI GELMEDİ Mİ?”
Meclis gündemini parsel bazlı imar değişikliklerinin oluşturmasını istemediklerini kaydeden Senirli, “Maalesef yeni yılın ilk meclisinin gündem maddeleri, yine parsel bazlı imar değişiklikleri. Kamuoyunda vatandaş nezdinde sadece imar değişiklikleriyle idare-i maslahat yapan bir görüntümüz var. Meclisimizin itibarını zedeleyen bu yanlış gidişata dur denilmesi zamanı gelmedi mi?” diye sordu.
ULAŞIM, DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MASTER PLANLARINI SORDU
Antalya’nın çok göç alan, turist çeken ve nüfus artış hızı en yüksek illerden olduğunu kaydeden Senirli, ikinci derecede deprem bölgesi olduğuna dikkat çekti. Kentteki yılların birikimi büyük sorunlara bütünlükçü anlayışla neşter vurulması gerektiğini vurgulayan Senirli, ulaşım master planı, deprem master planı, kentsel dönüşüm master planı olup olmadığını, bu planların yapılıp yapılmayacağını sordu. Nüfus artışı, ulaşım, otopark gibi altyapı problemlerinin göz ardı edildiği riskli ve eski binaların yıkılarak yeni binalara dönüştürülmesi kolaycılığının kentsel dönüşüm olmadığının altını çizen Senirli, “Halkımızın beklentilerini karşılayacak, umuma yönelik, makro plan, proje ve hizmetleri öncelik haline getirelim. Mikro düzeydeki birkaç kişiyi mutlu sona eriştiren, zaruret arz etmeyen, imar plan ve değişikliklerine artık son verelim” diyerek imar planlarında daha duyarlı davranılmasını istedi.
“SORUNLARIMIZ KATLANACAK, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İVEDİLİKLE PLANLAMAK ZORUNDAYIZ”
“Vatandaşların yaşam standartlarını artıracak, sosyal donatı alanlarının ön planda olduğu, doğa ve çevreyle, şehrin ruhuyla barışık, ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlara cevap verecek, uzlaşı kültürüyle hazırlanacak kentsel dönüşümü biran önce planlamak ve Kentsel Dönüşüm Yönetmeliğini ivedilikle çıkarmak zorundayız” diyen Senirli, Santral, Kırcami ve Çalkaya’nın imara açılmasının, Kepez’de yapılacak olan şehir hastanesinin kente aşırı nüfus yükü getireceğine dikkat çekerek sorunların katlanarak artacağı uyarısında bulundu. Santral Mahallesi’ndeki proje kapsamında sadece oraya 70-80 bin civarında yeni nüfusun geleceğini belirten Senirli, “Biran önce proaktif pozisyon almalıyız” dedi.
“ALTYAPI SORUNLARININ ÇÖZÜLEMEMESİNDEN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ”
Geçmişten günümüze çarpık kentleşme, yetersiz imar planları ve hatalı plan tadilatlarıyla Antalya’nın doğal yapısında olan dereler ile su kanallarının yok edildiğine dikkat çeken Senirli, “Bunların yerine yapılmaya çalışılan yağmur suyu kanallarının yetersizliğini gördük. Maalesef şehrimiz doğal afetlere hazırlıklı değil. Mevsim normalleri üzerindeki her yağışta şehrimizi su basmakta, ulaşım tepe taklak olmakta. Serik, Kemer, Demre, Kumluca, Kaş, Konyaaltı, Güzeloba, Ermenek geçtiğimiz günlerde sular, seller altında kalmadı mı? Evleri, sokakları, seraları, tarlaları su basmadı mı? Dünyanın gözbebeği olma yolundaki marka bir şehre yakışmayan yılların birikimi altyapı sorunlarını çözemememizden üzüntü duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
“BİLİMİN IŞIĞINDA KARARLAR ALMALI VE ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ”
Küresel ısınma, iklim değişikliği, mevsim kaymaları, azalan yağışlar ve kuraklıklar nedeniyle çağın en önemli stratejisinin su ve atık su yönetimi olduğunu söyleyen Senirli, “Bilimin ışığında, acil kodlu kararlar almak ve çözümler üretmek mecburiyetindeyiz. Tarım alanlarının su baskınlarına karşı korunabilmesine yönelik çalışmalarımız var mı? Afetlerde olumsuzlukları ve felaketleri kadere bağlayarak örtmeyelim. Önce tedbir alalım, sonra Allah’a sığınalım” açıklamasında bulundu. HABER: YUSUF KATRAĞ
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim