“Taban ödemeler revize edilmeli”
Sağlık Bakanlığı personelinin yaklaşık yüzde 80’ini oluşturan personeller için belirlenen taban ödemelerin hem hakkaniyet açısından sorunlu hem de günümüz şartları açısından oldukça düşük bir rakam olarak belirlendiğini kaydeden Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan, taban ödemelerin revize edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Sağlık Bakanlığı’nın Ek Ödeme Yönetmeliği yayınladığını ve sabit ek ödemenin yanına taban ödeme ve teşvik ek ödemesi getirildiğini belirten Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan, ek ödemede taban ödemenin belirlenmesinin olumlu bir düzenleme olduğunu söyledi. “Taban ödemeler meslek mensuplarına göre 10 bin TL’den 250 TL’ye kadar çok geniş bir aralıkta” diyen Turan, “Özellikle hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri gibi sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan arkadaşlarımızın ve THS, GİH, YHS gibi sınıflarda görevli olarak bakanlığa bağlı sağlık kurumlarında görev yapan personeller için belirlenen taban ödeme ücretlerinin 800-250 TL arasında olduğu görülmekte” diye konuştu. Sağlık Bakanlığı personelinin yaklaşık yüzde 80’ini oluşturan personeller için belirlenen taban ödemelerin hem hakkaniyet açısından sorunlu hem de günümüz şartları açısından oldukça düşük bir rakam olarak belirlendiğini kaydeden Turan, belli bir fayda sağlama yerine sadece taban ücretleri olsun diye belirlenen bu rakamların revize edilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.
“ÇALIŞANLAR SADECE TABAN EK ÖDEMEYE MAHKUM EDİLMEMELİ”
“Çalışanların döner sermaye sisteminde sadece sabit ek ödemeye mahkum edildikleri ve performans ödemelerinin trajikomik bir hal aldığı gibi şimdi de sadece taban ek ödemeye mahkum edilmeleri gibi bir sistem oluşturulmamalı” uyarısında bulunan Turan, teşvik ek ödemelerinin her personele makul bir gelir sağlayacak düzeyde verilmesi adına finansal çalışmalar yapılarak bunun kurumların ve bakanlığın önceliği olması gerektiğini kaydetti.
“DİYALOG VE HUKUKİ SÜREÇLER TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLECEK”
Ek ödeme yönetmeliği dışında kalan bakanlık merkez teşkilatı, Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda hekim ve eczacının dışındaki personel ve diğer çalışanlar içinde yapılacak düzenlemelerle ilgili de bir an önce bilgi verilmesi gerektiğini ifade eden Turan, söz konusu yönetmelikle ilgili kapsamlı bir çalışmanın Genel Merkez mevzuat birimi tarafından yürütülmekte olduğunu bildirdi. Turan, çalışan aleyhine olan düzenlemelerle ilgili gerek başvuru ve görüşmelerle diyalog sürecinin gerekse hukuki süreçlerin titizlikle yürütüleceğini açıkladı. HABER: MUSTAFA YETGİN
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim