Tıklım tıklım yolculuk
Antalya’da 190 toplu taşıma esnafı mazot alamadığı için araçlarını çalıştıramazken, vatandaşlar özellikle işe gidiş-dönüş ve okul giriş-çıkış saatlerinde tıklım tıklım dolan araçlarda yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Yoğunluktan bunalan yolcular zaman zaman fenalık geçiriyor. Vatandaşlar yaşadıkları soruna çözüm istiyor.
Antalya’da hem trafik hem de toplu taşıma sorunu bitmek bilmiyor. Özellikle son dönemde arka arkaya gelen akaryakıt zamları, hem toplu taşıma esnafını hem de vatandaşları çıkmaza soktu. Akaryakıt zamlarına dayanamayan vatandaşların bir kısmı özel araçlarını kullanmayı bırakıp toplu taşımaya yönelirken, zamlara dayanamayan ve zarar eden toplu taşıma esnaflarından bazıları ise araçlarını çalıştıramıyor. Antalya’da 190 toplu taşıma esnafı, ettikleri zarardan dolayı otobüslerini çalıştıramaz duruma gelirken, çalışan toplu taşıma araçları ise yetersiz kalıyor. Vatandaşlar, özellikle işe gidiş-dönüş ve okul giriş-çıkış saatlerinde tıklım tıklım dolan araçlarda yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Bazı otobüslerde klima açılmazken, tramvayda açılan klimalar ise yoğunluğun yaşandığı saatlerde yetersiz kalıyor. Havaların iyice ısındığı kentte, yoğunluktan dolayı zaman zaman fenalık geçiren yolcular oluyor.
TRAMVAY TIKLIM TIKLIM
Varsak-Müze arasında sefer yapan tramvay hattı, sabah saatlerinde yoğun bir kalabalığa sahne oluyor. Çalışan klimanın bile yetersiz kaldığı tramvayda vatandaşlar, tıklım tıklım yolculuk yapmak zorunda kalıyor.
OTOBÜSLER DE AYNI
Toplu taşımada kullanılan otobüslerde de aynı manzaralar yaşanıyor. Sabah ve akşam saatlerinde yoğunluk pik yaparken, otobüslerde açılmayan klimalar yolcuların tepkisine neden oluyor. Bunaltıcı sıcakların başladığı bu günlerde yolcular, hem yaşanılan yoğunluğa çözüm bulunmasını hem de klimaların açılmasını istiyor.
KLİMA AÇMANIN AYLIK MALİYETİ 15 BİN LİRA
Havaların ısınmasına rağmen toplu taşıma esnafının maliyetleri artırdığı için klimaları çalıştırmadığını belirten Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, klima açmanın günlük 500 lira ek yük getirdiğini ve sadece klima açma maliyetinin aylık 15 bin lira olduğunu bildirdi.
BİR OTOBÜSÜN AYLIK MALİYETİ 100 BİN LİRA
Mayıs ayında hesaplara ortalama 60 bin lira civarında para yattığını bildiren Arslan, 4 bin 500 lira destekle birlikte toplam yatan paranın 64 bin 500 lira civarında olduğunu açıkladı. Buna karşılık sadece mazot masrafının 56 bin lira olduğunu bildiren Arslan, bu maliyetin içinde bakım-onarım, şoför, SSK, sigorta ve kasko gibi giderlerin bulunmadığının altını çizerek aylık maliyetlerinin toplamda 100 bin lirayı bulduğunu kaydetti.
“ESNAFIN DAYANMA GÜCÜ KALMADI, ZAM VE MAZOT DESTEĞİ ŞART”
Şuanda 190 tane esnafın yakıt alamadığı için araçlarını çalıştıramadığını açıklayan Arslan, zam ve mazot desteği olmazsa esnafın dayanma gücünün kalmadığını vurguladı. Toplu taşımada zammın kaçınılmaz hale geldiğini belirten Arslan, 160 adet Büyükşehir Belediyesi aracının ise, zararı ve mazot ödemesinin Belediye tarafından karşılanması sayesinde çalışabildiğine dikkat çekti. HABER: YUSUF KATRAĞ
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim