Bugün 22 Ekim 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2999.711
    %0.19
  • Dolar
    34.2398
    %-0.64
  • Euro
    37.0657
    %-0.54
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KEPEZ'DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
21 Ekim 2024 Pazartesi 15:47

KEPEZ'DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Antalya’nın nüfus yoğunluğuna göre en kalabalık ilçelerinden birisi olan Kepez'de görüntü kirliliğinin doruk noktaya çıkması vatandaşların büyük tepkisini çekiyor.

 Antalya’nın nüfus yoğunluğuna göre en kalabalık ilçelerinden birisi olan Kepez'de görüntü kirliliğinin doruk noktaya çıkması vatandaşların büyük tepkisini çekiyor.  Kepez'in adeta kaderine terk edildiğini söyleyen vatandaşlar 31 Mart'ta CHP'den belediye başkanı seçilen Mesut Kocagöz'den somut projeler oluşturmasını bekliyor. 

whatsapp-image-2024-10-21-at-15-31-46.jpeg
"KEPEZ KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ?"
Görüntü kirliliğinin doruk noktaya çıktığı Kepez'de vatandaşlar birçok mahallenin adeta kaderine terk edildiğini ve hizmet beklediklerini söyleyerek tepkilerini  şöyle dile getirdiler :
"Kepez'de öyle mahalleler var ki, bir yanı modern kentleşme hamlesinde, ancak bir yüzü ise gerçekten düşündürücü boyutta. 

whatsapp-image-2024-10-21-at-15-31-48-1.jpeg
 Bu mahalleler Hüsnü Karataş, Güneş, Habipler, Sütçüler, Göçerler, Kuzeyyaka, Baraj, Karşıyaka, Şafak, Yeni Emek, Duraliler, Teomanpaşa, Avni Tolunay ve Masa Dağı bölgesindeki tüm mahalleler. Bu mahallere ek olarak Akdeniz Sanayi Sitesi tam anlamıyla ilgisizliğin kıskacında.

whatsapp-image-2024-10-21-at-15-31-50.jpeg
  Güneş mahallesi başta olmak üzere hizmet bekleyen başka mahalleler de var tabi. Örneğin Hüsnü Karakaş ve Habipler gibi. 
Kepez ilçesinde Güneş mahallesindeki rogar kapakları ise tehlikeye davetiye çıkarmaya devam ediyor. Kepez ilçesindeki son dönemde sorunları artan yerleşim birimlerinden birisi olan Güneş mahallesindeki TOKİ konutlarının yer aldığı sitelerdeki foseptik çukurlarının hem etrafa kötü bir koku yayıyor. Aynı şekilde Hüsnü Karataş, Habipler, Sütçüler, Teomanpaşa, Baraj Güneş mahallesindeki görüntü kirliliği ve haşere sorunu doruk noktaya geldi.  Bunun en önemli sebebi rogar kapaklarının kırık, dökük ve açık bırakılması. Bu durum hem sinek ve sivrisinek sorununa neden oluyor, hem de tehlikeye davetiye çıkarıyor. Hem İl Sağlık Müdürlüğü, hem de belediye yetkilileri bu soruna bir çözüm bulmalı. Rogar kapaklarının emniyetli olmasını istiyoruz. Özellikle TOKİ konutlarının olduğu bölümde görüntü kirliliği kıskacı altında. Çevre düzenlemesi yapılmamış refüjlerin bakıma alınması lazım. Özellikle kırık rogar kapaklarımın onarılması ve bir düzene getirilmesi gerekiyor. Hüsnü Karataş ve Güneş mahallesi başta olmak üzere birçok mahalleye daha çok hizmet gelmeli. Bu Mahalleler kaderine terk edilmiş durumda. Bu sorunlarımızın çözümünü istiyoruz. Haşere ilaçlaması yetersiz ve etrafta ağır bir koku var. TOKİ konutlarının olduğu alanda ciddi bir temizlik ve çevre düzenlemesi gerekiyor. Aynı şekilde sinek ve sivrisineklerin üremesi için çok uygun alanlar var. Rogar kapakları kırık ve tehlikeye davetiye çıkarıyor. Etrafta çok ağır kokular var.
 Hüsnü Karataş ve Güneş mahallesindeki dere yatakları çöp toplama alanına dönmüş durumda. Bu görüntüler gerçekten çok düşündürücü.
  Çöpler zamanında toplanmalı ve çevre düzenlemesi için start verilmeli."

whatsapp-image-2024-10-21-at-15-31-51.jpeg
"KEPEZ ANTALYA’NIN ARKA BAHÇESİ GÖRÜNÜMÜNDEN KURTARILMALI"
 31 Mart seçimlerinde CHP’den belediye başkanı seçilen Mesut Kocagöz'den somut çalışmalar beklediklerini de söyleyen vatandaşlar, şöyle devam ettiler:
 "Kepez artık Antalya’nın arka bahçesi görüntüsünden kurtarılmalı. Şimdiye kadar yeterli bir çalışma ve proje görmedik. Kepez bunu hak etmiyor ve daha kapsamlı çalışmalar yapılması lazım."

HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 162 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim