Bugün 22 Ekim 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2999.711
    %0.19
  • Dolar
    34.2398
    %-0.64
  • Euro
    37.0657
    %-0.54
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzmanından güvenli online alışveriş için öneriler
20 Ekim 2024 Pazar 13:55

Uzmanından güvenli online alışveriş için öneriler

Bir dönem Antalya Emniyet Müdürlüğü basın protokol bürosunda görev yapmış, şu anda dijital içerik üreticisi olarak faaliyet gösteren İsa Altun, internetten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Bir dönem Antalya Emniyet Müdürlüğü basın protokol bürosunda görev yapmış, şu anda dijital içerik üreticisi olarak faaliyet gösteren ve bir dergi ile internet gazetesinin imtiyaz sahibi olan İsa Altun, internetten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında önemli uyarılarda bulundu. Altun, güvenli bir online alışveriş deneyimi için kullanıcıların alabileceği önlemleri sıraladı.

isa-altun.jpg

KENDİ CİHAZINIZI KULLANIN

Altun, alışveriş yaparken mutlaka kendi cihazlarınızın kullanılması gerektiğini vurguladı. Bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon gibi kendi cihazlarınızdan işlem yapmanızın güvenliği artırdığını belirten Altun, "Cihazın davranışındaki tuhaflıkları ayırt etmek sizin için çok daha kolay olacaktır" dedi.

isa-altun2.jpg

HALKA AÇIK Wİ-Fİ KULLANMAYIN

İnternetten alışveriş sırasında halka açık Wi-Fi ağlarından uzak durulması gerektiğinin altını çizen Altun, bu tür ağların güvenlik riskleri taşıdığını söyledi. "Her internet bağlantısı, online ödemeler için yeteri kadar güvenli değildir. Çarşı ve alışveriş merkezlerindeki halka açık Wi-Fi noktalarını kullanmayın" diye uyarıda bulundu.

sa-altun1.jpg

KREDİ KARTI VEYA SANAL KREDİ KARTI KULLANIN

Altun, kredi kartı kullanımının güvenliği artırdığını ve sanal kredi kartı tercih edilmesinin riski minimize edeceğini ifade etti. "Kredi kartı kullanarak yapılan satın alma işlemleri, vadesiz veya tasarruf hesaplarınızda tuttuğunuz paranızı kapsamadığından daha güvenlidir. Hatta limiti sınırlanmış sanal kredi kartı kullanırsanız, riski minimize etmiş olursunuz" dedi.

GÜVENLİK YAZILIMINIZI GÜNCEL TUTUN

Altun, online alışveriş öncesinde güvenilir ve güncel bir internet güvenliği çözümüne sahip olunması gerektiğini belirtti. "Birden fazla koruyucu katmana sahip güvenilir bir güvenlik yazılımı yükleyin" diyerek kullanıcıları uyardı.

ADRES ÇUBUĞUNU KONTROL EDİN

Alışveriş yapılan web sitelerinin sahte olup olmadığının kontrol edilmesinin önemli olduğunu belirten Altun, "Dolandırıcılar, orijinal sitelerin kopyalarını yaparak sahte web siteleri oluşturabilirler. URL'yi kontrol etmek, bu siteleri tespit etmenin en kolay yollarından biridir" şeklinde konuştu.

EKSTRELERİNİZİ KONTROL EDİN

Son olarak, alışveriş sonrası banka ve kredi kartı ekstrelerinin kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatan Altun, özellikle yoğun alışveriş yapılan dönemlerin ardından hesap hareketlerinin dikkatlice gözden geçirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Altun’un bu önerileri, güvenli ve sorunsuz bir online alışveriş deneyimi için kullanıcıların alması gereken basit ama etkili önlemleri gözler önüne seriyor.

HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim