Bugün 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2504.005
    %0.00
  • Dolar
    32.1989
    %0.00
  • Euro
    34.8984
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAKA’da bir eğitim daha tamamlanıp, kursiyerlere sertifikaları verildi
01 Mayıs 2024 Çarşamba 14:26

BAKA’da bir eğitim daha tamamlanıp, kursiyerlere sertifikaları verildi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Antalya Valiliği iş birliği ile Antalya’nın gençlerine umut veren bir proje daha tamamlandı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Antalya Valiliği iş birliği ile Antalya’nın gençlerine umut veren bir proje daha tamamlandı.

"Enerjin İle Nitelikli İşgücü Eğitimini Al, İşinde Bir Numara Ol" Projesi çerçevesinde şehrin dört bir yanındaki gençleri istihdama hazırlamak için başlatılan eğitim programı tamamlandı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Antalya Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Jale Akhundova Demir, yaptığı açıklamada, gençlerin iş dünyasına entegrasyonunu sağlamak için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

baka2-003.jpg

Demir, projenin hedef kitlesinin Antalya’da yaşayan 18-34 yaş arası 60 genci kapsadığını belirtti. Şu ana kadar gerçekleştirilen eğitimlerin sonucunda 6 gencin İŞKUR aracılığıyla istihdam edildiğini açıklayan Demir, projenin asıl amacının gençlere e-ticaret ve sosyal medya gibi popüler iş sahalarında nitelikli eğitimler vermek olduğunu dile getirdi. Bu sayede gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedeflendiğini belirten Demir, "Projemizle gençlerimize yeni ufuklar açıyor, onları iş dünyasına hazırlıyoruz. Bugün 6 genç kardeşimizi istihdam ederek başladık. Projenin tamamlanmasının ardından bu sayının daha da artacağına inanıyoruz" diye konuştu.

baka1-004.jpg

Proje çerçevesinde eğitimlerin devam ettiğini aktaran Eğitmen Behçet Ülker, “Uzun yıllardır bilişim sektörünün içerisindeyim, bilişim sektöründe eğitimler vermekteyim. Bunlardan bir tanesi de e-ticaret eğitimi. Antalya Valiliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Antalya İŞKUR Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen e-ticaret eğitimlerinde bu dönem ben yer alıyorum. Bildiğiniz üzere e-ticaret oldukça revaçta son dönemde. Gerek kendi ticaret sistemleri üzerinden gerekse pazar yerleri üzerinden birçok firma e-ticarete adım atmış durumda. Şu anda ülkemiz dünya sıralamasında 11. sırada görünüyor e-ticaret özelinde. 2027’ye doğru biz Türkiye’yi 4. sırada olarak görmeyi hedefliyoruz. Haliyle işletmelerin e-ticaret yolculuklarında yanlarında birçok yardımcıya ihtiyacı olacak. Buradaki kursiyerlerimizle işletmelerin e-ticaret süreçlerinde onlara yardımcı olacak kişileri biz burada eğitmeye çalışıyoruz. Eğitimlerimizde pratik eğitimden yola çıktığımız noktada biz birçok uygulama yapıyoruz. Kendi e-ticaret sitemiz üzerinde burada oluşturduğumuz bir demo e-ticaret sitesinde kategori yönetimi, içerik yönetimi, ürün yönetimi ile alakalı pratik uygulamalar yapıyorlar. Örnek pazar yeri mağaza ekranlarını açıyoruz. Ürünleri sisteme yükleme ve diğer teknik konulardaki eğitimleri veriyoruz” dedi.

baka.jpg

BAKA tarafından yapılan açıklamada ise; “Ajansımız 2023 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen "Enerjin ile Nitelikli İşgücü Eğitimini Al, İşinde Bir Numara Ol" projesi kapsamında verilen eğitimler tamamlandı. Eğitimde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları teslim edildi” denildi.

HABER: İSA KAVLAK

 

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim