




Saka Kuşları ve el konulan istilacı su kaplumbağaları doğaya salındı
Antalya'da gerçekleştirilen Petshop denetimleri kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Denetimler sırasında, koruma altında olan Saka kuşlarına kötü muamele tespit edildi ve faturaları ibraz edilmeyen 2 adet Saka kuşu doğaya salındı.
Ayrıca denetimler sırasında, istilacı türlerden olan Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağaları da ele geçirildi. Toplamda 14 adet su kaplumbağası kabahatli şahıslardan el konularak, 19 bin 557 TL idari yaptırım cezası uygulandı.
DKMP Antalya Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yapılan operasyonun doğal yaşamı koruma ve istilacı türlerin yayılmasını engelleme amacıyla önemli bir adım olduğunu vurguladılar. Ayrıca, koruma altındaki Saka kuşlarının yeniden doğaya salınmasıyla, doğal dengenin korunmasına katkı sağlandı.
Bu tür operasyonların devam edeceği ve doğal yaşamın korunmasına yönelik denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceği belirtildi. İstilacı türlerin kontrol altında tutulması ve koruma altındaki canlıların haklarının korunması için duyarlılık artırıcı çalışmaların devam edeceği ifade edildi.
HABER: EROL YILDIZOĞULLARI
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’da
- Emre Belözoğlu: "Avrupa’yı konuşmak, Avrupa üzerinden değerlendirmeler yapmak çok gerçekçi değil"
- Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 180. yılı Antalya’da kutlandı
- Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha: "Tarihi bağlarımız halklarımız arasında asırlardır süregelen bir dostluk oluşturuyor"
- Türkiye, Hindistan’ın milyar dolarlık turizm potansiyelini kaçırabilir
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim