Bugün 23 Ekim 2024 Çarşamba
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    3017.587
    %-0.16
  • Dolar
    34.2879
    %0.17
  • Euro
    36.9787
    %-0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONYSİAD’tan öğrencilere Cumhuriyet ödülü
23 Ekim 2024 Çarşamba 18:00

KONYSİAD’tan öğrencilere Cumhuriyet ödülü

KONYSİAD tarafından Cumhuriyetin 101. yılı nedeniyle 140 okuldan 1500’e yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen “Sonsuz Cumhuriyet” resim ve kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD), olağan üye buluşmasını şehir merkezindeki bir otelde "Gazi Mustafa Kemal ve Cumhuriyet" başlığıyla gerçekleştirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında “Sonsuz Cumhuriyet” adı altında düzenlenen, ilköğretimde resim, ortaöğretimde kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği toplantıda, Cumhuriyetin 101. yılı da kutlandı. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuşmacı konuğun Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güven Dinç’in olduğu toplantıya Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tatar, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gürcan, BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cengiz, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay, Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Bora Terzioğlu, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Bilgin, davetliler ve çok sayıda üye katıldı. KONYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan yaptığı açılış konuşmasında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ulusuna, gençliğine, çocuklarına olan inancıyla, ‘Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek, Cumhuriyeti emanet ettiğinin altını çizdi.

img-4931.jpg

“ATATÜRK’ÜN KURDUĞU DEĞERLERİ DAHA İYİ YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Öğrencilere Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu değerleri daha iyi yaşatmak için geleneksel hale getirmeyi düşündükleri resim ve kısa film yarışması düzenlediklerini kaydeden KONYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan, emeği geçenlere teşekkür etti. Kaplan, “Mustafa Kemal’in önemle üzerinde durduğu şeylerin başında, Türk ulusunun onurlu bir şekilde yaşaması gelir. Bu da ancak tam bağımsızlıkla olur. Atatürk cumhuriyetçiliğinde düstur ‘Ya bağımsızlık ya ölüm’dür. Zira ulusal bütünlükte, halkın egemenliği ve tam bağımsızlık önemli bir rol teşkil eder. Muhtemelen 100 yıl sonrasını öngörebildiği için üzerinde  ısrarla durmuştur bu kavramların” dedi. Kaplan, Cumhuriyet etkinliklerini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını da bildirdi.

ilhami-kaplan-020.jpg

CUMHURİYET KAVRAMININ EN ÖNEMLİ NOKTASI, HALK  EGEMENLİĞİDİR”

Atatürk’ün üstün dehası ve ileri görüşlülüğüyle bugün hayretle anıldığını kaydeden Kaplan, “O cumhuriyet düzeninin çağdaşlığı noktasında, tüm ulusları, insanlığın birer parçası olarak görüp, ‘Yurtta ve dünyada barış’ sözüyle ne güzel dile getirmiş düşüncelerini. Bildiğimiz üzere, Cumhuriyet kelimesinin kökünde halk vardır. Halk ki, kendi seçtiği yönetici ile yönetilmeyi kabul eder. Eğer bu durum, seçilenlerin kendi isteklerini kabul ettirme şekline dönerse malumunuz, orada Cumhuriyet biçim olarak ortadan kalkar. Zira Cumhuriyet kavramının en önemli noktasıdır halk egemenliği. Tabi ki bu noktada egemenliğin kayıtsız şartsız milletin elinde olması, ardında çok önemli bir gerçek değeri de barındırıyor bence ki o da eğitimdir. Zira eğitimsiz, ne istediğini bilmeyen, doğruyu yanlışı birbirinden ayıramayan, mukayese yeteneği olmayan, bir milletin elinde egemenlik olması, aslında olmayışı anlamına gelir, hiç bir şeyi ifade etmez” açıklamasında bulundu.

img-4872.jpg

“ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE AYRI BİR ÖZENLE YAKLAŞIYORUZ”

“KONYSİAD olarak, geleceğimizi oluşturacak çocuklarımız ve gençlerimize ayrı bir özenle yaklaşıyoruz” diyen Kaplan, “Biliyoruz ki, iyi eğitilmiş ve öğretilmiş bir nesille ülkemizin geleceği garanti altında olacaktır. Özellikle son zamanlarda, dünyanın aldığı yol çok da aydınlık görünmüyorken, ülkemizin güvenli bir şekilde devamlılığı için milli birlik ve beraberliğimizin yanı sıra ekonomi, bilgi, teknoloji ve en  önemlisi eğitim alanında başarılı ve istikrarlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

img-4899.jpg

“ÜLKEMİZİN CUMHURİYET İLE BİRLİKTE BÜYÜMESİ GEREKİYOR”

Cumhuriyetin 101. yılında KONYSİAD’ın anlamlı bir etkinlikte kendilerini gençlerle buluşturmasının önemli olduğunu belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ise, “101 yıldır Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak bugünlere getirdik. Bugünden yarına Cumhuriyet’in yaşaması, ülkemizin Cumhuriyet ile birlikte büyümesi gerekiyor. Bunun için de gençlerimize büyük görev düşüyor. Bizler, belki 10-15 yıl daha siyasetle uğraşacağız ve daha sonra bürokratik olan bu görevleri genç arkadaşlarımıza bırakacağız. Genç arkadaşlarımızın bu bilinçle büyümesi lazım ve Konyaaltı Belediyesi olarak da biz bunun farkındayız. Yaptığımız her sanatsal ve eğitimsel etkinlikte Cumhuriyet’imizin değerleriyle buluşturarak yapmaya önem veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giderek, O’nun bıraktığı düşünceleri koruyarak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da geliştirerek sürecimize devam ediyoruz” diye konuştu.

cem-kotan-003.jpg

“TOPLUMUMUZUN EN DİNAMİK GÜCÜ GENÇLERDİR”

Gençleri çok sevdiklerini ve önemsediklerini vurgulayan Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse ise, “Toplumumuzun en dinamik gücü sizlersiniz. Ülkemizin kalkınması, imarı, Gazi Mustafa Kemal’in hedef gösterdiği çağdaş medeniyetlerin seviyesinin üstüne çıkması hedefine liderlik edecek olan sizlersiniz. İnşallah sizler sayesinde ay yıldızlı Türk bayrağımız çok güçlü bir şekilde dalgalanacak” dedi.

img-4886.jpg

“GENÇLERLE GURUR DUYUYORUM”

Gençlerle gurur duyduğunun altını çizen Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gürcan ise, “Onları bu salonda görmekten son derece gurur duyuyorum. Geleceğe yönelik onların ufuklarını genişletecek, daha çok üreteceklerine, daha çok çalışacaklarına ve derecelerini daha da iyi pekiştireceklerine inanıyorum. Bizlerde onların her türlü girişimlerine katkıda bulunarak, her türlü faaliyetlerinde yanlarında olacağız” açıklamasında bulundu.

mehmet-gurcan.jpg

“ATATÜRK VE CUMHURİYET ETLE TIRNAK GİBİ BİRBİRİNDEN AYRILMAZ”

Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarken hangi düşünsel yapıya sahip olduğunu ve Cumhuriyeti kurmak için yaptığı çalışmaları anlatan Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güven Dinç ise, “Cumhuriyetimiz yeni bir yüzyıla kapı açtı” dedi. Atatürk ve Cumhuriyet’in etle tırnak gibi birbirinden ayrılmaz olduğunu vurgulayan Dinç, “Betonun içerisindeki demir gibi birbirinden ayrılamaz bir bütün. Nasıl ki betonun içerisinden demiri ayırdığınızda o binanın ayakta kalması mümkün değilse, bu da öyle bir şey. Dolayısıyla Türkiye’den de Cumhuriyeti çıkarttığımız zaman Türkiye’nin ayakta kalabilmesi, Atatürk’ü çıkarttığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin ayakta kalabilmesi imkansızdır. Bu sebeple Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak istiyorsak, Atatürk’ü iyi bilmeli ve O’nun fikirlerine sahip çıkarak daima yaşatmalıyız” şeklinde konuştu.

guven-dinc-004.jpg

ÖĞRENCİLERE HEM PARA HEM DE ÖZEL ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmalardan sonra KONYSİAD tarafından düzenlenen “Sonsuz Cumhuriyet” resim ve kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira ve üçüncüye 5 bin lira para ödülünün yanı sıra, Alex ve takım kaptanlarının imzaladığı Antalyaspor formaları hediye edildi. Ayrıca, Socıal Poınt, Food İn Box, Akturpark ve Agora özel ödülleri de öğrencilere takdim edildi.

img-4910.jpg

ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

Kısa filmde mansiyon ödülünü Mustafa Muhittin Böcek Anadolu Lisesi öğrencisi Ceren Sarıçiyil, resimde mansiyon ödülünü Bahçeşehir Koleji öğrencisi Birce Akçınar, Şehit Abdülkadir Güler Ortaokulu Öğrencisi Romina Ahar, Bahçe Şehir Koleji öğrencisi Erva Albyarak ve Özel Gürsu Altınyaka Koleji öğrencisi Ege Bademli aldı. Kısa film dalında birincilik ödülünü Konyaaltı Anadolu Lisesi öğrencisi Teoman Yetişer, ikincilik ödülünü Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Oğuz Çetin Kaya ve üçüncülük ödülünü Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Arif Kır aldı. Resim dalında ise birincilik ödülünü İstek Koleji öğrencisi Can Çınar, ikincilik ödülünü Leyla Kahraman Sevim Ertenü Ortaokulu öğrencisi Doğa Beyza Gültekin ve üçüncülük ödülünü Konyaaltı Bahçeşehir Koleji öğrencisi Miray Baltacıoğlu aldı. HABER: YUSUF KATRAĞ

img-4971.jpgimg-4974.jpg

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim